• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rinkēvičs aicina steidzami rast risinājumu dabas stihijas seku novēršana

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:36, 26.08.2023


Valsts prezidenta kanceleja piektdien ir rakstiski vērsusies pie ekonomikas un zemkopības ministriem Ilzes Indriksones (NA) un Didža Šmita (AS), lūdzot sniegt informāciju Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam un 7.augustā dabas stihijas skartajām Dobeles, Augšdaugavas, Jelgavas, Madonas un Tukuma novada pašvaldībām par līdz šim paveikto dabas stihijas seku apzināšanā un novēršanā.


Foto: LETA

Kā informēja Valsts prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris, Valsts prezidenta kancelejā ir saņemta vairāku pašvaldību domju priekšsēdētāju atklātā vēstule.

Tajā pausts viedoklis, ka atbildīgās ministrijas ir gausas un bezdarbīgas dabas stihijas radīto zaudējumu apzināšanā un seku novēršanā.

Vēstulē uzsvērts vietējo pašvaldību satraukums par valsts atbalsta trūkumu mazajiem un vidējiem uzņēmējiem un lauksaimniekiem dabas stihijas seku pārvarēšanā, kā rezultātā jau tuvākajā nākotnē var rasties šo saimniecību maksātnespēja.

Tādējādi Rinkēviča tiešā uzdevumā tiek lūgts līdz 1.septembrim ekonomikas un zemkopības ministriem sniegt informāciju par līdzšinējiem atbalsta pasākumiem cietušajām privātpersonām un uzņēmējiem, tostarp - kāda palīdzība vai atbalsta pasākumi vēl tiek plānoti un kad tie tiks ieviesti dabas stihijā cietušajiem, kā arī kādi konkrēti pasākumi tiek plānoti vai jau ir ieviesti uzņēmējiem un lauksaimniekiem, lai palīdzētu pārvarēt dabas stihijas sekas.

Jau ziņots, ka 7.augustā Dobeles novadu skāra vētra, sabojājot dzīvojamās ēkas, automašīnas, labības laukus un infrastruktūru. Citos novados postījumi bija mazāki.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Aptauja: kādas skolas ir piemērotas skolēniem un vecākiem Latvijā (+VIDEO)

Kā nozīmīgus izvēles kritērijus min profesionāli skolotāji.

.

Sabiedrība Trīs lietas, ko vēlas darbinieki

Katrs piektais uzņēmums seko līdzi darbinieku vēlmēm, veicot ikgadējos darbinieku apmierinātības mērījumus. Pārliecinošs vairākums - 91% aptaujāto uzņēmumu - darbinieku labbūtības iniciatīvām atvēl līdz 10 000 EUR gadā, 7% uzņēmumu darbinieku labbūtībai atvēlētais gada budžets ir 10 001 - 30 000 EUR robežās, savukārt pavisam niecīga uzņēmumu daļa (0,29%) - velta vairāk nekā 100 000 EUR ik gadu.

Sabiedrība Rožukalnei atstājot amatu, SEPLP meklēs jaunu sabiedrisko mediju ombudu

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) rīkos konkursu jauna sabiedrisko mediju ombuda ievēlēšanai, jo līdzšinējā ombude Anda Rožukalne nolēmusi amatu atstāt, informē SEPLP pārstāvji.

Sabiedrība Miris kādreizējais finanšu ministrs Andris Vilks

Miris Latvijas Bankas padomes loceklis un kādreizējais finanšu ministrs Andris Vilks, pavēstīja Latvijas Bankā.

Lasiet arī

Sabiedrība "Kavēšanās ar valdības izveidi nav pieļaujama" - Valsts Prezidents

Edgars Rinkēvičs sagaida konstruktīvu rīcību, strādājot pie jaunas valdības izveides.

Sabiedrība FOTO. Rinkēvičs noliek ziedus pie ukraiņu dzejnieka Ševčenko pieminekļa

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ceturtdien, atzīmējot Ukrainas Neatkarības dienu, nolika ziedus pie ukraiņu dzejnieka Tarasa Ševčenko pieminekļa.

Sabiedrība Prezidents Rinkēvičs komentējis aizturētā aizbēgšanu no policijas konvoja.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs sagaida, ka Iekšlietu ministrija (IeM) un Valsts policijas vadība rūpīgi izvērtēs, kā tika pieļauta aizturētā aizbēgšana no policijas konvoja.

Sabiedrība Rinkēvičs: Pateicos par Kostarikas nelokāmo atbalstu Ukrainai

20.jūlijā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar Kostarikas prezidentu Rodrigo Čavesu-Roblesu (Mr Rodrigo Chaves-Robles), lai pārrunātu abu valstu divpusējās attiecības, veicinātu politisko dialogu un apspriestu sadarbību ekonomikā un starptautiskajās organizācijās, informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.