• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Augusi sabiedrības tolerance pret cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:44, 28.03.2024


Pēdējos gados ir augusi Latvijas sabiedrības tolerance pret cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem un pašlaik vairāk nekā 74% Latvijas iedzīvotāju būtu gatavi uztvert cilvēkus ar garīga rakstura traucējumiem kā kaimiņus vai kolēģus, liecina Labklājības ministrijas (LM) veiktais pētījums par iedzīvotāju informētību un izpratni par deinstitucionalizācijas procesu.


Foto: LETA

LM norāda, ka, noslēdzoties Eiropas Savienības fondu finansētajiem deinstitucionalizācijas projektiem, kurus īstenoja plānošanas reģioni un pašvaldības visā Latvijā, ir augusi Latvijas sabiedrības tolerance un pārliecinoši lielākā sabiedrības daļa atbalsta bērnu ar funkcionāliem traucējumiem un bērnu, kuri palikuši bez vecāku gādības, dzīvi ģimenē, uzskatot, ka atbalsta pakalpojumi bērniem jānodrošina pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai.

"Iekļaujoša sabiedrība un nevienlīdzības mazināšana ir ne tikai Latvijas bet arī viena no Eiropas Savienības prioritātēm, kā arī neatņemama Eiropas Sociālo tiesību pīlāra sastāvdaļa. Spēcīgas sociālās Eiropas pamatā ir cilvēki un viņu labklājība," pauž Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītājas vietnieks un politikas nodaļas vadītājs Andris Kužnieks.

LM 4.aprīlī pkst.14 rīkos diskusiju "Deinstitucionalizācija - projekts vai process?", kurā diskutēs par to, vai deinstitucionalizācija ir projekti, domāšanas maiņa, vai nepārtraukts attīstības process, kā arī, kā Eiropas Savienības fondu līdzekļi ir ietekmējuši sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu attīstību Latvijā un citus tematus.

Diskusijā piedalīsies biedrības "Rīgas pilsētas "Rūpju bērns"" izpilddirektores vietniece Kristīne Veispale, biedrības "Dižvanagi" valdes priekšsēdētāja Ilze Durņeva, Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētāja vietniece sociālo lietu jautājumos Rita Vectirāne, LM valsts sekretāra vietniece Elīna Celmiņa un Sabiedrības integrācijas fonda dažādības vadības un ilgtspējas nodaļas vecākā eksperte Sigita Zankovska-Odiņa.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Sabiedrība Līdz ar vasaras tuvošanos pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā

Līdz ar vasaras tuvošanos, kas nozīmē ceļu būvniecībai labvēlīgāku laika apstākļu iestāšanos, pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā, un patlaban ar satiksmes ierobežojumiem remontdarbu dēļ jārēķinās jau 29 valsts ceļu posmos, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Applūst upju palienes; nākamnedēļ ūdens līmenis pazemināsies

Pēdējo dienu spēcīgo nokrišņu ietekmē upēs turpinās ūdens līmeņa kāpums un plašāk applūst palienes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lasiet arī

Sabiedrība Daļa sabiedrības cīņā ar Krieviju ir gatava kļūt tāda pati - sociālantropologs

Gandrīz gadu pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā redzams, ka daļai Latvijas krievu joprojām ir zināma identitātes krīze, bet vienlaikus var vērot, ka daļa sabiedrības, aktīvi iestājoties pret Krievijas agresiju, ir gatava kļūt tāda pati kā agresīvā kaimiņvalsts, intervijā atzina Rīgas Stradiņa universitātes asociētais profesors, sociālantropologs Klāvs Sedlenieks.

Sabiedrība Eirobarometrs: 71% iedzīvotāju situāciju Latvijā vērtē kā sliktu

Gandrīz trīs no četriem Latvijas iedzīvotājiem - 71% - situāciju valstī kopumā vērtē kā sliktu, tas secināts Eirobarometra 2021.- 2022.gada ziemas aptaujā, kuras rezultāti publicēti aprīlī.

Sabiedrība Pētnieks: karš Ukrainā saasinājis etniskās attiecības Latvijā

Krievijas iebrukums Ukrainā saasinājis etniskās attiecības Latvijā, šodien intervijā Latvijas Radio teica Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta pētnieks Mārtiņš Kaprāns.

Sabiedrība Pētniece: nav īstais mirklis dalīt Latvijas sabiedrību krievos un latviešos

Patlaban nav īstais mirklis, kad pieņemt kādus jaunus lēmumus, ja tiem līdzi nāktu nevis sabiedrības saliedēšanas, bet sanaidošanas iespēja, aģentūrai LETA pavēstīja Sabiedriskās politikas centra "Providus" vadītāja, vadošā pētniece Iveta Kažoka.