• Henriete,
  • Henrijs,
  • Jete
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valmieras ūdeni var droši dzert no krāna (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 15:51, 11.03.2024


Saskaņā ar ceturkšņa monitoringa programmu kopumā kontrole tika veikta deviņās vietās.


Lai būtu pārliecība, ka patērētājam piegādātais ūdens ir drošs lietošanai uzturā, ūdens kvalitāti uzrauga laboratorija

Valmieras pilsētā un Valmiermuižas teritorijās tika veikts plašs piegādātā dzeramā ūdens monitorings atbilstoši 2023. gada 26. septembra MK noteikumiem Nr. 547 “Dzeramā ūdens obligātās nekaitīguma un kvalitātes prasības, monitoringa un kontroles kārtība”, portālu “Valmieras Ziņas” informēja SIA “Valmieras ūdens” Sabiedrisko attiecību speciāliste Ingrīda Upīte.

Šādas pārbaudes tiek veiktas katru ceturksni, taču jāatzīmē, ka centralizēti piegādātā dzeramā ūdens kvalitāte tiek laboratoriski uzraudzīta nepārtraukti, pārliecinoties par tā kvalitāti un drošību pirms piegādāšanas patērētājiem. “Labas kvalitātes dzeramā ūdens nodrošināšana ir viens no galvenajiem SIA “Valmieras ūdens” uzdevumiem. Valmierā tas tiek iegūts no artēziskajiem urbumiem un satur dabīgas izcelsmes dzelzs jonus paaugstinātā koncentrācijā. Tādēļ pirms padošanas centralizētajā ūdens piegādes sistēmā tas tiek atdzelžots, izmantojot aerācijas un filtrācijas metodi.

Lai būtu pārliecība, ka patērētājam piegādātais ūdens ir drošs lietošanai uzturā, ūdens kvalitāti uzrauga laboratorija, veicot ūdens paraugu testēšanu ne tikai ūdens sagatavošanas stacijā, bet arī dažādās vietās Valmieras pilsētā un Valmieras pagastā. Analīžu rezultāti parāda, ka centralizēti piegādātais ūdens atbilst normatīvajos aktos noteiktajām kvalitātes prasībām, tas ir bez specifiskas garšas, smaržas un krāsas. Tāpēc varam droši apgalvot iedzīvotājiem, ka ūdens ir veselībai nekaitīgs un to droši var dzert no krāna”, - pauž “Valmieras ūdens” laboratorijas vadītāja Anita Šomase:

Saskaņā ar ceturkšņa monitoringa programmu kopumā dzeramā ūdens kontrole tika veikta deviņās vietās – Valmieras Pārgaujas sākumskolā, Valmieras PII “Vālodzīte”, Valmieras Viestura vidusskolā, Valmieras PII “Buratino”, Valmieras Gaujas krasta vidusskolā – attīstības centrā, Vidzemes Augtskolas ēkā Cēsu ielā 4, Valmiermuižas PII “Burtiņš”, kā arī Valmieras pagasta doktorātā un objektā Vanagu ielā 4a, Valmiermuižā. Iegūtie rezultāti apliecina, ka dzeramā ūdens kvalitāte atbilst Ministru kabineta noteikumu Nr. 547 “Dzeramā ūdens obligātās nekaitīguma un kvalitātes prasības, monitoringa un kontroles kārtība” prasībām un dzeramais ūdens ir lietojams uzturā bez papildus apstrādes.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Alkohola iegādes vecuma palielināšanu varētu neattiecināt uz alu, sidru un vīnu

Atsevišķi deputāti varētu rosināt nemainīt pašlaik noteikto 18 gadu vecumu attiecībā uz alus, sidra un vīna iegādi, tādējādi plānoto 20 gadu ierobežojumu attiecinot tikai uz stiprākiem alkoholiskajiem dzērieniem.

Sabiedrība Viens no saspīlējuma iemesliem sabiedrībā ir sociālās atmiņas jautājumi

Viens no galvenajiem saspīlējuma iemesliem Latvijas sabiedrībā ir vairāki sociālās atmiņas jautājumi, piemēram, par Otro pasaules karu un padomju okupāciju, norādīts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotajā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Sabiedrība Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Rosina ieviest papildu atbalstu pie daudzbērnu vecāku vecuma pensijas

Labklājības ministrija (LM) rosina ieviest papildu atbalstu pie daudzbērnu vecāku vecuma pensijas no valsts pamatbudžeta, paredz ministrijas izstrādātie priekšlikumi, kurus otrdien, 7.maijā, skatīs valdība.

Lasiet arī

Veselība Miris ūdens jeb Ūdens filtri ir bizness, nevis nepieciešamība

Lai arī regulāri tiek atgādināts, ka par dzeramā ūdens kvalitāti Latvijā nav jāraizējas, cilvēki dažādu specifisku piejaukumu un garšu dēļ vēl joprojām lieto filtrus ūdens attīrīšanai vai lieto to dzeramo ūdeni, kas pildīts plastmasas pudelēs.

Sabiedrība Nākamnedēļ nebūs siltā ūdens Vecmīlgrāvī, Ziepniekkalnā un Torņkalnā

Nākamnedēļ hidrauliskās pārbaudes laikā nebūs siltā ūdens, Vecmīlgrāvja, Ziepniekkalna un Torņkalna apkaimēs, informēja uzņēmumā "Rīgas siltums"

Sabiedrība Sākumā iznīcina, tagad aicina ierīkot publiskas ūdens ņemšanas vietas

Zemkopības ministrija (ZM) nosūtījusi Pašvaldību savienībai vēstuli ar aicinājumu pašvaldībām ierīkot noteiktas publiskas ūdens ņemšanas vietas, lai lauksaimnieki varētu iegūt nepieciešamo ūdeni dārzu laistīšanai un lauksaimniecības dzīvnieku dzirdināšanai, informēja Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece. ZM uz problēmu skatās ļoti šauri.. Atzīmēsim, ka arī pilsētās publiskas ūdens ņemšanas vietas, kas kādsreiz bija pieejamas, bet nu ja visas iznīcinātas, noderētu izslāpušiem cilvēkiem!...

Sabiedrība Rīgā šovasar būs karstā ūdens pārtraukumi. Kur, kad, kāpēc?

Lai sagatavotos nākamajai apkures sezonai un savlaicīgi atklātu iespējamās bojājumu vietas siltumtīklos, AS "Rīgas siltums" (RS) vasarā veiks siltumtīklu hidrauliskās drošības pārbaudes dažādās Rīgas apkaimēs. To laikā iedzīvotāji nesaņems karsto ūdeni, informē uzņēmums RS.