• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


PMLP izdevusi pirmos trīs izbraukšanas rīkojumus Krievijas pilsoņiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:12, 07.03.2024


Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) ir izdevusi pirmos trīs izbraukšanas rīkojumus Krievijas pilsoņiem, kuri nav izpildījuši Imigrācijas likuma grozījumu prasības un nav iesnieguši nekādus dokumentus kādas uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai dzīvošanai Latvijā.


Foto: LETA

Kopumā 1016 Krievijas pilsoņiem lūgts sniegt skaidrojumu par iemesliem, kāpēc viņi nav izpildījuši Imigrācijas likuma grozījumu prasības un iesnieguši dokumentus kādas uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai dzīvošanai valstī, kā arī lūgts sniegt informāciju par plānoto izceļošanas datumu, ja šiem Krievijas pilsoņiem vairs nav pamata uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai.

Patlaban tiek apkopotas saņemtās atbildes uz izsūtītajām vēstulēm. Kā uzsver PMLP, pārvalde izvērtē personu sniegtos paskaidrojumus un, ja konstatē, ka šiem cilvēkiem ir likumīgs pamats tomēr izsniegt uzturēšanās atļauju un pamatots iemesls, kāpēc tas nav izdarīts laikus, tad tomēr atļauj iesniegt dokumentus uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai.

Par tiem, kuri nav snieguši atbildes uz PMLP vēstulēm, ir tikusi informēta Valsts robežsardze, kas pārbaudīs, vai šīs personas vispār atrodas Latvijā.

Pārējos gadījumos personām tiek izsniegts izbraukšanas rīkojums ar 30 dienu izbraukšanas termiņu, atzīmē PMLP. Ja persona pēc izbraukšanas rīkojuma saņemšanas 30 dienu laikā nav izceļojusi, tad tiek pieņemts lēmums par piespiedu izraidīšanu, ko izpilda Valsts robežsardze.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī

Sabiedrība PMLP izdevusi jau 11 izbraukšanas rīkojumus Krievijas pilsoņiem

Ja persona pēc izbraukšanas rīkojuma saņemšanas 30 dienu laikā nav izceļojusi, tad tiek pieņemts lēmums par piespiedu izraidīšanu.

Sabiedrība Kozlovskis: Masveida Krievijas pilsoņu izraidīšanas, visticamāk, nebūs

Masveida Krievijas pilsoņu izraidīšanas no Latvijas, visticamāk, nebūs, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Sabiedrība Pašlaik apzina ap 1000 Krievijas pilsoņu, kuriem būtu jāpamet Latvija

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) pašlaik atkārtoti apzina 985 Krievijas pilsoņus, kuriem būtu jāpamet Latvija Imigrācijas likuma prasību nepildīšanas dēļ, otrdien LTV "Rīta panorāmā" stāstīja PMLP priekšniece Maira Roze.

Sabiedrība PMLP: aptuveni 2200 Krievijas pilsoņu Latvijā nav reaģējuši uz vēstulēm

Aptuveni 2200 Krievijas pilsoņu Latvijā nav reaģējuši uz vēstulēm par valsts valodas eksāmena kārtošanas nepieciešamību, šodien Satversmes tiesā (ST) sacīja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Juridiskā nodaļas vadītājs Arvīds Zahars.