• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nākamgad jaunais Liepājas cietums uzņems ieslodzītos (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 12:10, 10.02.2024


Būvniecībā maksimāli tiek izmantoti Latvijā ražoti būvmateriāli un aprīkojums.


Liepājas cietuma komplekss Latvijā būs pirmais jaunbūvētais cietums pēc Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas.

Jaunā Liepājas cietuma kompleksa būvlaukumā, Alsungas ielā 29, darbi rīt pilnā sparā. Šobrīd tiek veikti visu sešu kompleksa ēku būvdarbi dažādās stadijās. Darbi notiek, apsteidzot iepriekš iepirkuma piedāvājumā plānoto laika grafiku un ievērojot projekta realizācijai paredzēto budžetu.

Jaunā Liepājas cietuma kompleksa būvniecībā maksimāli tiek izmantoti Latvijā ražoti būvmateriāli un aprīkojums. Tiek izmantotas tikai Latvijā ražotās dzelzsbetona un metāla konstrukcijas, no kurām lielākā daļa ražotas Liepājā. Būvniecībā tiek izmantoti īpaši risinājumi, lai nākotnē atvieglotu darbu cietuma darbiniekiem un mazinātu riskus, kas saistīti ar ieslodzīto neatļautām darbībām. Arī inženiertīkli tiek izbūvēti ievērojot īpašas drošības prasības, kas piemērotas ieslodzījuma vietas specifikai. Būvlaukumā ir izbūvētas ieslodzīto kameru paraugversijas, kas tiek testētas, lai visi materiāli un risinājumi nodrošinātu maksimālu drošību un ilgmūžību.

2022.gada 22.novembrī SIA Tiesu namu aģentūra un iepirkuma uzvarētājs SIA Citrus Solutions parakstīja līgumu par jauna cietuma kompleksa Liepājā projektēšanu, autoruzraudzību un būvdarbiem. Liepājas cietuma komplekss Latvijā būs pirmais jaunbūvētais cietums pēc Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas. Cietumā paredzētas vietas 1200 ieslodzītajiem. Ieslodzījuma vietas būvniecību plānots pabeigt līdz 2025.gada septembrim.

Būvdarbi paralēli tiek veikti visām sešām cietuma kompleksa ēkām, kā arī tiek ierīkoti ārējie inženiertīkli. Divām ēkām - cietuma administrācijas un atklātā tipa cietuma ēkai jau ir izbūvētas nesošās konstrukcijas un uzsākti jumta izbūves darbi, logu montāža, starpsienu mūrēšana un iekšējo tīklu izbūve. Uzreiz pēc projekta saskaņošanas - 2023.gada decembrī ir uzsākta divu lielāko ēku - abu ieslodzīto izmitināšanas korpusu būvniecība, tiek veikti saliekamo dzelzsbetona konstrukciju montāžas darbi. Uzņemšanas un īpašo režīmu korpusa ēkas kontūru arī jau var saskatīt, jo notiek zemgrīdas inženiertīklu un pamatu izbūve. Izglītības un nodarbināšanas korpusa ēkai ir uzsākta pamatnes gatavošana. Ar katru nedēļu darbinieku skaits objektā pieaug, plānots, ka visintensīvākajā būvniecības laikā, kas paredzēts šovasar, objektā vienlaikus strādās līdz 400 cilvēkiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Abu Meri sola rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%

Mēs nevaram atkāpties no solījuma rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%, sacīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Rīga stājas spēkā elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi

No šodienas Rīgā stājas spēkā koplietošanas elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi.

Sabiedrība Rīgā norisināsies tradicionālais «Kritiskās masas» velobrauciens

Rīgā šodien norisināsies tradicionālais "Kritiskās masas" velobrauciens, liecina organizatoru sniegtā informācija.

Sabiedrība Latvijā būs izmaiņas 467 reģionālo autobusu maršrutos

Šodien, 4.maijā un 6.maijā, būs izmaiņas 467 reģionālo autobusu maršrutos visā Latvijā, informē Autotransporta direkcijā (ATD).

Lasiet arī

Kultūra Nākamnedēļ tiks atklāts Kurzemes lielākais mūzikas festivāls (+VIDEO)

Tiks atskaņoti skaņdarbi, kas tiks telpiskoti ap klausītājiem izvietotā 8 skaļruņu akustiskā sistēmā.

Ekonomika «Liepājas enerģijas» apgrozījums gada laikā pieauga par 330 000 eiro (+VIDEO)

Tika atklāta uzņēmuma jaunākā 4 MW šķeldas katlumāja.

Sabiedrība Sāk būvēt gājēju un velobraucēju infrastruktūru no Liepājas līdz Bernātiem

No pirmdienas, 15.aprīļa, sāk būvēt gājēju un velobraucēju infrastruktūru gar valsts galveno autoceļu Liepāja-Lietuvas robeža (A11) posmā no Liepājas administratīvās robežas līdz Bernātiem, informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Liepājas apkārtnē tiks ierīkots veloceliņš 17 km garumā (+VIDEO)

Iepirkuma uzvarētājs piedāvāja zemāko līgumcenu – 1 891 743,64 eiro.