«Mēs neesam Maskavas guberņa!»: Bauskā protestā piedalās ap 100 lauksaimnieku

Sabiedrība
LETA 11:53, 05.02.2024 0

Bauskā protestā piedalās vairāk nekā 100 lauksaimnieku ar traktoriem un automašīnām. Kā sacīja vietējā protesta organizatore Liene Grantiņa, atsaucība bija lielāka, nekā gaidīts pat optimālākajos scenārijos.

 
Foto: LETA

"Mēs esam visi kopā vienā vārdā - lauksaimnieki. Ja mums saka "Mēs tur Eiropā!", mēs esam Eiropa, mēs neesam Maskavas guberņa, kurai jāņem pretī neskaidros produktos audzētu produkciju. Mūsu latviešu armijai nav jāēd Krievijā ražoti cepumu un mūs bērniem uz galda nav jāliek maize ar 30 gadus aizliegtiem augu aizsardzības līdzekļiem," sacīja Grantiņa.

Aptaujātie lauksaimnieki minēja, ka galvenokārt viņus satrauc Krievijas graudu imports un Eiropas Savienības (ES) Zaļais kurss. Lauksaimnieki ir ievērojuši pret Krieviju noteiktās sankcijas un pārtraukuši lietot Krievijas minerālmēslus, tā vietā izmatojot dārgākas alternatīvas. Tāpat Latvijas lauksaimniekiem jāievēro Eiropas Savienības (ES) Zaļā kursa nosacījumi, bet Krievija tirgū ieved un pa lētu naudu tirgo graudus, kam tādu ierobežojumu nav un tādējādi kropļo konkurenci.

"Mēs nevaram konkurēt ar Krievijas degvielas cenām, Krievijas minerālvielu cenām. Mēs esam tā sabiedrības daļa, kas iznesusi sankcijas," sacīja zemnieku saimniecības "Eriņi" saimnieks Andris Grantiņš.

Grantiņš uzsvēra, ka lauksaimniekiem ir būtiska nozares sakārtošana un ilgtspēja, jo tieši lauksaimnieki ir tie, kas dzīvo Latvijas lauku teritorijās, un cilvēki ir tie, kas veido Latviju, nevis ierēdņi, kas sēž savos kabinetos.

Pirmdien Liepājā, Saldū, Talsos, Tukumā, Kuldīgā, Jelgavā, Dobelē, Bauskā, Jēkabpilī, Aizkrauklē, Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā, Gulbenē, Limbažos un Ogrē notiek lauksaimnieku protesti.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Sabiedrība Zemnieki brīdina: protestu akcijas būs regulāras

"Jau šobrīd ir skaidrs, ka 5.marts nebūs šogad pēdējā protestu akcija. Mēs neprotestējam, lai biedētu sabiedrību un pilsētās radītu sastrēgumus. Lauksaimnieki ar savu balsi iestājas par ilgtspējīgu lauksaimniecību un visai Latvijas ekonomikai svarīgas nozares dzīvostpēju. Lai tas notiktu, neviens no mums nevar atļauties nogurt", - pārliecināts Zemnieku saeimas pārstāvis.

Sabiedrība Lauksaimnieku protesta akcijā iesaistītas kopumā apmēram 2000 tehnikas vienības

Lauksaimnieku protesta akcijā, kas pirmdien notika 16 Latvijas pilsētās, tika iesaistītas kopumā apmēram 2000 tehnikas vienības, informē biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Sabiedrība Latvijas zemnieki apsver iespēju rīkot protestus

Latvijā zemnieki apsver iespēju rīkot protestus.

Sabiedrība Lauksaimnieki pieprasa Ašeradena demisiju

Latvijas lauksaimniecības organizācijas pieprasa finanšu ministra Arvila Ašeradena (JV) demisiju, paziņo biedrība "Zemnieku saeima".