• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Igaunijas premjere būtu gatava pretendēt uz NATO ģenerālsekretāra amatu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:39, 15.11.2023


Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa paudusi gatavību pretendēt uz NATO ģenerālsekretāra amatu, ziņo tīmekļa izdevums"Politico".


Foto: LETA

Kallasai otrdien "Politico" rīkotajā konferencē "Defense Summit"("Aizsardzības samits") Vašingtonā tika jautāts, vai viņa vēlētos, lai tiktu apsvērta iespēja, ka viņa varētu ieņemt NATO ģenerālsekretāra amatu pēc tam, kad to atstās pašreizējais alianses vadītājs Jenss Stoltenbergs.

"Pirms pāris dienām dzirdēju joku - nākamajam ģenerālsekretāram vajadzētu būt no jaunas dalībvalsts - "jauna" nozīmē 20 gadus NATO -, noteikti vajadzētu būt no valsts, kas aizsardzībai tērē 2% no sava iekšzemes kopprodukta , un būtu jauki, ja tā būtu sieviete. Tāpēc loģiski, ka tas ir [Nīderlandes premjerministrs] Marks Rite," ar humoru atbildēja Kallasa.

Pēc tam moderators jautāja Kallasai, vai viņa vēlētos, lai viņas kandidatūra tiktu izskatīta šim amatam, un viņa atbildēja "jā".

Stoltenberga pilnvaras NATO ģenerālsekretāra amatā beigsies 2024.gada 1.oktobrī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa «Verde» otrā ēka

Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa "Verde" otrā ēka, informē biroju kompleksa attīstītāja "Capitalica Asset Management" pārstāvji.

Sabiedrība Valsts prezidenta kancelejas vadītāja no bijušā dzīvesbiedra saņēmusi 31000 eiro

Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Gunda Reire pērn no bijušā dzīvesbiedra, Saeimas deputāta, bijušā finanšu ministra Jāņa Reira (JV) saņēmusi ap 31 000 eiro, no kuriem 5960 eiro veido uzturlīdzekļi, liecina viņas amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.

Sabiedrība Tērvetes parks kļūs apmeklētājiem pieejamāks (+VIDEO)

Sprīdītis kļuvis par dabas skaistuma atjaunošanas simbolu.

Sabiedrība Prezidents nosauc galveno budžeta jostu savilkšanas gadījumā

Ja saistībā ar neiepriecinošiem finanšu rādītājiem nāksies īstenot tā dēvētos budžeta konsolidācijas pasākumus, tad galvenais ir, lai neciestu iekšējā un ārējā drošība, izglītība, valsts konkurētspēja un arī veselības aprūpe, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Lasiet arī

Pasaule Igaunija sāk kampaņu ievēlēšanai ANO Cilvēktiesību padomē

Igaunijas ārlietu ministrs Markuss Cahkna otrdien Ženēvā sāka kampaņu, lai Igaunija tiktu ievēlēta par ANO Cilvēktiesību padomes locekli.

Pasaule Krievija slāpē Igaunijas mobilo sakaru operatoru signālus pierobežā

Krievija pie Igaunijas robežas ir uzbūvējusi simtiem jaunu mobilo sakaru torņu, nesen Pleskavas apgabalā netālu no robežas tika atslēgts ātrgaitas internets un tagad varas iestādes šajā reģionā vēlas slāpēt visu Igaunijas operatoru signālus, vēsta laikraksts "Postimees".

Pasaule Igauniju atstāj Pareizticīgās baznīcas metropolīts

Maskavas patriarhāta pakļautībā esošās Igaunijas Pareizticīgās baznīcas metropolīts Jevgeņijs, kurš attaisno Krievijas agresiju Ukrainā un tāpēc nav saņēmis uzturēšanās atļaujas pagarinājumu, otrdien atstāj Igauniju.

Pasaule Aizdomās par spiegošanu Krievijas labā aizturēts Tartu Universitātes profesors

Igaunijas Drošības policija (KaPo) aizturējusi Tartu Universitātes profesoru Vjačeslavu Morozovu, kurš ir Krievijas pilsonis un kuru Igaunijas Drošības policija (KaPo) tur aizdomās par spiegošanu Krievijas labā.