• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Trešdien parakstīs Latvijas-Ukrainas digitālo memorandu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:14, 17.10.2023


Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) un Ukrainas premjerministra vietnieks Mihailo Fedorovs trešdien, 18.oktobrī, foruma "5G Techritory" ietvaros parakstīs Latvijas-Ukrainas digitālo memorandu, informē Satiksmes ministrija (SM).



SM vēsta, ka pasākuma ietvaros trešdien, 18.oktobrī, plkst.9.40 Briškens klātienē un Ukrainas premjerministra vietnieks attālināti teiks svinīgu uzrunu un parakstīs Latvijas-Ukrainas digitālo memorandu, kura mērķis ir apliecināt abu valstu gatavību attīstīt sadarbību digitalizācijas, elektronisko sakaru un radiofrekvenču spektra, platjoslas interneta piekļuves infrastruktūras attīstības un inovāciju jomā.

Parakstot memorandu, abas puses apņemsies atbalstīt Ukrainas platjoslas interneta piekļuves infrastruktūras atjaunošanu, analizēt un meklēt risinājumus platjoslas interneta piekļuves infrastruktūras modernizācijai, īstenojot ilgtspējīgu, drošu, uz cilvēkiem orientētu un iekļaujošu interneta savienojamību, veicināt integrāciju Eiropas Savienības (ES) elektronisko sakaru jomā, sniegt konsultācijas un dalīties pieredzē regulatīvā pamata izstrādē atbilstoši ES un pasaules labākajai praksei.

Vienlaikus puses vienosies stiprināt mobilo sakaru tīklu un uzlabot tā kvalitāti Ukrainā, tostarp 5G tehnoloģiju jomā, izmantojot datu analīzi un sabiedrisko apspriešanu, atbalstīt Ukrainu starptautiskajā digitālajā vidē un piedalīties ITU, CEPT, BCO tīklā, sekmēt Ukrainas dalību ES starptautiskās tehniskās palīdzības programmās un projektos, jo īpaši Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumentā (EISI), organizēt ekspertu un abu pušu pārstāvju kopīgus pasākumus, darba sanāksmes un tamlīdzīgi.

Tāpat memorands paredz pētīt sadarbības iespējas attiecībā uz platjoslas interneta piekļuves infrastruktūras attīstību Ukrainas dzelzceļa un autoceļu maršrutos, ņemot vērā Latvijas pieredzi ar "Rail Baltica" projektu.

SM atzīmē, ka šis pasākums sniegs vērtīgu platformu dažādu ieinteresēto pušu - valdību, universitāšu, nevalstisko organizāciju un uzņēmumu - sadarbībai, kā arī pieredzes un zināšanu apmaiņai. Tādējādi tas veicinās ne tikai Ukrainas, bet arī visas Eiropas digitālo attīstību un izaugsmi, arī Latvijai dodot vērtīgu pieredzi un atziņas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Slavena sportiste Ventspil kļūs par jaunās izglītojošās kampaņas seju (+VIDEO)

Katram no mums var būt nepieciešamas digitālās tehnoloģijas.

Ekonomika Mēs varam: Latvija digitālajā pārveidē apsteidz ES vidējos rādītājus (+VIDEO)

Mūsu valsts arī pārspēj Eiropas vidējo līmeni attiecībā uz galvenajiem tiešsaistes pakalpojumu sniegšanas aspektiem, kā arī attiecībā uz piekļuvi e-veselības ierakstiem.

Sabiedrība Septembrī norisināsies forums "Pašvaldība - digitālās sabiedrības veidotāja"

Šā gada 20.septembrī norisināsies desmitais pašvaldību forums "Pašvaldība - digitālās sabiedrības veidotāja", informē foruma organizators, informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma SIA "ZZ Dats" direktors Edžus Žeiris.

Ekonomika LIAA aicina pieteikties jaunajā digitalizācijas programmā

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina pieteikties jaunajā digitalizācijas programmā "Atbalsts komercdarbības procesu digitalizācijai", pavēstīja LIAA pārstāvji.