• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Siliņa: Jāatrod risinājumi Krievijas agresīvās ģeopolitikas ierobežošanai

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 16:14, 13.10.2023


Krievija joprojām saglabājas galvenais drauds Ziemeļeiropas reģionam, un mums ir jāatrod risinājums tam, kā ierobežot Krievijas uzbrukumus un ģeopolitiku, piektdien pirms Apvienoto reaģēšanas spēku (JEF) līderu sanāksmes Zviedrijā medijiem sacīja Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).


Foto: LETA

Latvijas politiķe vērtēja, ka drošības situācija reģionā mainās, un kaut arī NATO pievienojas jaunas valstis, tādējādi kļūstot stiprāka, Latvija joprojām saskaras ar izaicinājumiem, piemēram, potenciālu sabotāžu pret infrastruktūru vai Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko izvērsto hibrīdkaru ar nelegālo imigrantu virzīšanu pāri Latvijas robežai. Savukārt aktuālākais notikums ir Krievijas centieni radīt humanitāro krīzi Latvijā, samazinot ukraiņu pilsoņu iespējas ieceļot Krievijā pa sauszemi.

Siliņa atzīmēja, ka JEF ir platforma, kurā šīs problēmas var izrunāt, kā arī saskaņot valstu atbalstu Ukrainai.

Komentējot to, vai Siliņa arī no NATO sagaidītu lielāku atbalstu, lai pārvarētu minētos izaicinājumus, ministru prezidente sacīja, ka "NATO ir partneris, uz kuru vienmēr var paļauties".

Jau ziņots, ka šodien notiek Ātrās reaģēšanas spēku (JEF) līderu samits Gotlandē, Zviedrijā. Samitā plānots pārrunāt jautājumus par Krievijas iebrukumu Ukrainā, par Ātrās reaģēšanas spēku attiecībām ar NATO un tālāku sadarbību formāta ietvaros hibrīdā apdraudējuma novēršanai.

Apvienotie reaģēšanas spēki ir reģionālās drošības sadarbības formāts. Tas izveidots pēc Lielbritānijas iniciatīvas un pašlaik apvieno 10 Eiropas ziemeļu valstis - Lielbritāniju, Nīderlandi, Dāniju, Norvēģiju, Islandi, Zviedriju, Somiju, Igauniju, Latviju un Lietuvu.

Iepriekšējais Apvienoto reaģēšanas spēku līderu samits notika 2022.gada 19.decembrī Rīgā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.