• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


VDD aicina sabiedrību neļauties provokācijām un saglabāt mieru

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:12, 11.10.2023


Pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā un hibrīdkara apstākļos nevar izslēgt iespējamību, ka izglītības iestādēm adresētos draudu e-pastus mērķtiecīgi realizē Latvijai nedraudzīgas valstis, norādījis Valsts drošības dienests (VDD).


Foto: LETA

Saistībā ar daudzu Latvijas mācību iestāžu un pirmsskolas izglītības iestāžu saņemtajām draudu e-pasta vēstulēm VDD atkārtoti uzsver, ka terorisma draudu līmenis Latvijā ir zems. Dienesta rīcībā nav informācijas, kas liecinātu par nepieciešamību terorisma draudu līmeni paaugstināt.

VDD apliecina, ka saistībā ar saņemtajām draudu vēstulēm satraukumam nav pamata. Dienests aicina sabiedrību neļauties provokācijām un saglabāt mieru.

Pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā un hibrīdkara apstākļos nevar izslēgt iespējamību, ka šīs aktivitātes mērķtiecīgi realizē Latvijai nedraudzīgas valstis. Šādu aktivitāšu mērķis dienesta vērtējumā ir vairot baiļu sajūtu sabiedrībā, paaugstinot psiholoģisko spiedienu uz dažādām Latvijas sabiedrības grupām un mākslīgi radot spriedzi, lai destabilizētu situāciju Latvijas valstī.

Minēto gadījumu izmeklē Valsts policija, kas ir sākusi kriminālprocesu. Dienests atbilstoši kompetencei sniedz policijai nepieciešamo atbalstu izmeklēšanā.

Jau ziņots, ka aizvadītajā naktī draudu e-pastus par it kā iespējamiem drošības riskiem saņēmušas arī aptuveni 400 Latvijas pirmsskolas izglītības iestādes, tomēr policija aicina saglabāt vēsu prātu un turpināt darbu ierastajā ritmā, nekādus evakuācijas pasākumus neveicot.

Valsts policijas rīcībā esošā informācija liecinot, ka sūtītājs gan vakar, gan šonakt bijis viens un tas pats, turklāt šī paša noziedznieka aktivitātes esot novērotas jau apmēram pirms gada, kad arī vairākas organizācijas saņēmušas līdzīgas draudu vēstules.

Otrdien aptuveni 300 Latvijas skolās tika saņemti identiski draudu e-pasti par it kā iespējamiem drošības riskiem un no izglītības iestādēm evakuēti audzēkņi, tomēr policija norādīja, ka tie ir zema riska draudi un satraukumam nav pamata.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Sabiedrība Rīgā plāno izstrādāt apkaimju centru konceptplānu

Rīgā par nepilniem 200 000 eiro plānots izstrādāt apkaimju centru konceptplānu, liecina nākamās nedēļas Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputātiem iesniegtā informācija.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Sabiedrība Rīgas pils Svētā Gara tornī pacels ES karogu

Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī.

Lasiet arī

Kriminālziņas VDD sācis kriminālprocesu par Ždanokas iespējamo sadarbību ar KF specdienestiem

Valsts drošības dienests (VDD) sācis kriminālprocesu pret Eiropas Parlamenta deputāti Tatjanu Ždanoku (LKS) par iespējamo sadarbību ar Krievijas specdienestiem.

Sabiedrība Mežvietu atsevišķos gadījumos mulsina tiesu lēmumi VDD izmeklētajās lietās

Valsts drošības dienesta (VDD) priekšnieku Normundu Mežvietu atsevišķos gadījumos ļoti mulsinot tiesu pieņemtie lēmumi dienesta izmeklētajās lietās.

Sabiedrība 21 cilvēku atzina par neatbilstošu darbam kritiskās infrastruktūras objektos

Aizvadītajā gadā Valsts drošības dienests (VDD) 21 cilvēku atzinis par par neatbilstošu darbam kritiskās infrastruktūras objektos un sniedzis negatīvu atzinumu, liecina VDD pagājušā gada darbības pārskats.

Kriminālziņas Smiltēns aicina VDD vērtēt Daugavpils mēra Elksniņa izteikumus

Saeimas sekretārs un deputāts Edvards Smiltēns (AS) vērsies ar vēstuli pie Valsts drošības dienesta (VDD) vadītāja Normunda Mežvieta, aicinot vērtēt Daugavpils mēra Andreja Elksniņa izteikumus saistībā ar robežas stiprināšanu, informēja "Apvienotajā sarakstā".