• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kas šoreiz? Vairāk nekā 100 skolas saņems izglītojošu materiālu komplektus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:08, 04.10.2023


Par kampaņā "Apturēsim mobingu skolās!" iegūtajiem līdzekļiem vairāk nekā 15 000 eiro apmērā sociālais uzņēmums "Esi/ emocionālā, sociālā intelekta centrs" 125 skolām nogādās speciāli veidotus izglītojošo materiālu komplektus, kas attīsta un pilnveido skolēnu sociāli emocionālās prasmes, informēja kampaņas rīkotāji.



Izglītojošo materiālu komplekts, kas tiks nogādāts skolām, sastāv no sešām grāmatām, kur apkopotas pedagogu un psihologu metodes kā spēles emocionālās inteliģences attīstībai.

Kampaņas koordinatore Līga Ivanova skaidroja, ka materiāli palīdzēs skolēniem un skolotājiem pilnveidot komunikācijas prasmes, mērķtiecību, emociju, jūtu izpausmes un nostiprina to pašregulāciju, kā arī ir praktisks instruments pedagogiem, risinot dažādās mobinga situācijas skolās.

Tiek lēsts, ka kampaņas ziedojums sasniegs vairāk nekā 60 000 skolēnu visā Latvijā.

Kampaņu no augusta līdz oktobrim organizēja "Procter&Gamble" zīmols "Head&Shoulders" sadarbībā ar sociālo uzņēmumu "Esi/centrs".

Par kampaņā iegūtajiem līdzekļiem "Esi/centrs" jau novadījis mācību kursu 15 pedagogiem no visas Latvijas, kur viņi apguva emocionālās inteliģences trenera prasmes un tehnikas, ko pielietot dažādās situācijās skolas vidē. Apmācītie pedagogi turpmāk vadīs nodarbības klasēm savās un citās mācību iestādēs.

Tāpat apmācītajiem pedagogiem visa mācību gada garumā "Esi/centrs" nodrošinās supervīzijas, lai viņi mērķtiecīgi un ilgtermiņā spētu pamanīt mobinga riskus, strādāt ar tiem un apgūt jaunākās metodes mobinga novēršanā.

Uzsākot kampaņu, vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv" šovasar veica Latvijas vecāku aptauju, kurā no vairāk nekā 400 Latvijas vecākiem vairums - teju 67% - aptaujāto atzinuši, ka viņu bērns mācību iestādē dažādu iemeslu dēļ bijis apcelts. Vēl 19% zina, ka viņu atvase bijusi blakus un novērojusi pret kādu citu vērstu mobinga situāciju.

Par mobingu mēdz dēvēt vienaudžu savstarpējo vardarbību, un par tā iemeslu var kļūt dažādas upura atšķirības no pārējiem, tostarp uzvedība, ārējais izskats, sliktākas sekmes, citādas intereses vai mazāks materiālais nodrošinājums.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.