• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Iesniedzis atlūgumu LTV valdes loceklis

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:13, 26.09.2023


Latvijas Televīzijas (LTV) valdes loceklis programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos Kaspars Odiņš Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (SEPLP) iesniedzis atlūgumu.


Foto: LETA

Odiņš pēc paša vēlēšanās amatu atstās no 2023.gada 22.oktobra. SEPLP ir informējusi LTV valdi, ka līdz jauna valdes locekļa iecelšanai valde turpinās darbu divu locekļu sastāvā.

Lēmums par jauna valdes locekļa izraudzīšanu būs atkarīgs no politiskās izšķiršanās par vienota sabiedriskā medija veidošanu. Ja Saeima šoruden pieņems SEPLP likuma grozījumus, kas paredz vienota medija izveidošanu no 2025.gada 1.janvāra, SEPLP lems par pagaidu LTV valdes locekļa iecelšanu darbam līdz apvienotā sabiedriskā medija valdes iecelšanai. Savukārt, ja lēmums par sabiedrisko mediju apvienošanu netiks pieņemts, SEPLP lems par konkursa rīkošanu uz vakanto LTV valdes locekļa amatu.

Jau vēstīts, ka turpinās SEPLP, Kultūras ministrijas (KM), Saeimas deputātu un Finanšu ministrijas sarunas par sabiedrisko mediju finansēšanas modeļa maiņu.

Saskaņā ar SEPLP un KM zstrādāto likumprojektu pārejas noteikumi paredzētu, ka sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu budžets 2024.gadā sasniedz 0,12% no iekšzemes kopprodukta (IKP), 2025.gadā - 0,13% no IKP, bet 2026.gadā - 0,14% no IKP līdzvērtīga apjoma.

Tāpat SEPLP likumprojektā vēlas atspoguļot finansējumu konkrētā naudas izteiksmē.

Pret to iebilda Finanšu ministrija (FM), norādot, ka, viņuprāt, tik detalizēti plāni šobrīd nav garantējami, jo nozares likums nav budžeta likums, un tajā nevar ierakstīt summas absolūtos skaitļos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Tetovēšanas meistars

Viss par jūsu sapņu profesiju vai kur doties, lai kļūtu par tetovētāju

Sabiedrība Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība «BB ir proraška ka jv un progkomunisti»: soctīklos par ārlietu ministri (+VIDEO)

Baiba Braže tiek apsūdzēta kopējās Baltijas diplomātijas graušanā.

Sabiedrība Kamēr daļā Latvijas gaidāms negaiss, Austrumlatvijas mežos pieaug ugunsbīstamība

Šonakt un svētdien daļā Latvijas gaidāms pērkona negaiss, bet tikmēr valsts austrumos mežos ir augsta ugunsbīstamība, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.

Lasiet arī

Sabiedrība Tiesa atceļ NEPLP piemēroto sodu «Aizliegtajam paņēmienam»

Rīgas apgabaltiesa ir atcēlusi Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) sodu Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Aizliegtais paņēmiens" par pausto informāciju saistībā ar vakcīnu pret Covid-19 efektivitāti, informē LTV.

Sabiedrība Ombuds: LTV sižetā par Ļubkas slepkavību nav pārkāptas redakcionālās vadlīnijas

VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) raidījuma "Panorāma" novembra sižetā "Uzņēmēja nāve Rēzeknē: strīds, kas pārauga slepkavībā" nav pārkāptas sabiedrisko mediju redakcionālās vadlīnijas, secinājis sabiedrisko mediju ombuds Andra Rožukalne.

Kriminālziņas LTV padome analizēs sižetus par uzņēmēja Ļubkas slepkavības notikumiem

Latvijas Televīzijas (LTV) Redakcionālā padome analizēs LTV pārraidītos sižetus par uzņēmēja Andra Ļubkas slepkavību, aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma pārstāve Anita Jansone.

Sabiedrība LTV par 42 000 eiro plāno iekārtot Vecgada šova studiju

Latvijas televīzija (LTV) izsludinājusi iepirkumu par "Vecgada šova 2023" muzikālās studijas iekārtošanu, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā publicētā informācija.