Vai Kūtri pēc viņa izteikumiem nomainīs pret citu ZZS kandidātu spīkera amatam?

Sabiedrība
LETA 08:02, 20.09.2023 0

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) iekšēji apspriežoties par izveidojušos situāciju pēc kritiku izsaukušajiem Saeimas priekšsēdētāja amata kandidāta Gunāra Kūtra (ZZS) izteikumiem, liecina neoficiāla informācija.

 
Foto: LETA

Jautājums ir aktuāls, jo no ZZS koalīcijas partneru rindām neformāli izskan, ka tiktu pozitīvi novērtēta Kūtra nomaiņa pret citu ZZS kandidātu augstajam amatam.

Pats Kūtris gan joprojām esot gatavs pretendēt uz Saeimas priekšsēdētāja posteni.

Lemšana par jauna Saeimas priekšsēdētāja ievēlēšanu Edvarda Smiltēna (AS) vietā paredzēta jau trešdien Saeimas sēdē.

Kā ziņots, Kūtris izpelnījies kritiku par vairākiem izteikumiem pirmdien Latvijas Radio, kur cita starpā viņš izteicās - ja viņam būtu jāattīsta Latvijas ekonomika, viņš "noteikti uz kādu apspriedi saaicinātu Latvijas miljonārus, vienalga apsūdzēti vai notiesāti, un ar viņiem aprunātos".

Biedrība "Sabiedrība par atklātību - Delna" paudusi aicinājumu deputātus pārskatīt savu ieceri un noraidīt Kūtra kandidatūru Saeimas priekšsēdētāja amatam, atklātā vēstulē Saeimas deputātiem "Delnas" nostāju pauž biedrības direktore Inese Tauriņa.

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) otrdien pauda, ka sagaida deputāta un Saeimas priekšsēdētāja amata kandidāta atvainošanos sabiedrībai.

Reaģējot uz Siliņas aicinājumu, Kūtris aģentūrai LETA sacīja, ka atvainojas par saviem izteikumiem par "apsūdzēto un notiesāto" uzklausīšanu ekonomikas jautājumos. Politiķis skaidroja, ka savā ziņā esot pārprasts, jo neatbalstot politiķu kontaktus ar "politiski riskantām, toksiskām personām".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Ardievas Smiltēnam. Trešdien lems par jauna Saeimas priekšsēdētāja ievēlēšanu

Saeima trešdien, 20.septembrī, lems par jauna Saeimas priekšsēdētāja ievēlēšanu, liecina parlamenta mājaslapā publicētā informācija.

Sabiedrība Zināms, ko ZZS varētu virzīt Saeimas priekšsēdētāja amatam, neievēlot Kūtri

Ja Gunāru Kūtri (ZZS) neievēlētu par Saeimas spīkeru arī otrajā balsojumā, tad Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) varētu virzīt Daigas Mieriņas (ZZS) kandidatūru Saeimas priekšsēdētāja amatam, liecina kuluāros izskanējusī informācija.

Sabiedrība Edvards Smiltēns zaudē Saeimas priekšsēdētāja amatu

Saeimas vairākums šodien no Saeimas priekšsēdētāja amata atsauca Edvardu Smiltēnu (AS).

Sabiedrība Deputāti šodien lems par jauna Saeimas priekšsēdētāja ievēlēšanu

Saeima šodien lems par parlamenta priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna (AS) atsaukšanu no amata un jauna Saeimas priekšsēdētāja ievēlēšanu.