• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Edvards Smiltēns zaudē Saeimas priekšsēdētāja amatu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:18, 20.09.2023


Saeimas vairākums šodien no Saeimas priekšsēdētāja amata atsauca Edvardu Smiltēnu (AS).


Foto: LETA

Par Smiltēna atsaukšanu nobalsoja 52 parlamentārieši, savukārt 25 deputāti balsoja pret.

Deputātiem šodien paredzēts arī lemt par jauna parlamenta priekšsēdētāja ievēlēšanu.

Kā ziņots, ZZS Saeimas frakcija nolēmusi nemainīt lēmumu par Gunāra Kūtra (ZZS) kandidatūras virzīšanu Saeimas priekšsēdētāja amatam, aģentūrai LETA šorīt pavēstīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs, ekonomikas ministrs Viktors Valainis.

Politiķis skaidroja, ka Kūtra virzīšana frakcijā tikusi pārrunāta jau iepriekš.

Vaicāts par publiski izskanējušajām bažām par kandidāta izteikumiem, Valainis solīja, ka ZZS no savas puses darīs visu, lai atjaunotu sabiedrības uzticību Saeimai.

Kā ziņots, pret Kūtri vērsta plaša kritika saistībā ar viņa publiskajiem izteikumiem par piemēra ņemšanu no dažādiem, tostarp apsūdzētiem, notiesātiem, oligarhiem. Tāpēc koalīcijas partneri sagaidīja ZZS rīcību saistībā ar Saeimas spīkera amatam virzītā Kūtra kandidatūras izvērtēšanu.

Jau vēstīts, ka sēdē paredzēts lemt arī par citām izmaiņām Saeimas Prezidija sastāvā saistībā ar jaunās koalīcijas izveidošanu.

Pašlaik Prezidijā Saeimas priekšsēdētāja biedri ir - Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV) un Jānis Grasbergs (NA), Saeimas sekretārs - Armands Krauze (ZZS), bet sekretāra biedre - Antoņina Ņenaševa (P).

Sagaidāms, ka līdz ar koalīcijas izmaiņām partiju pārstāvība Prezidijā nemainīsies, bet mainīsies amatu sadalījums - Saeimas priekšsēdētāja vieta tiks atvēlēta ZZS, kas amatam plānojusi virzīt Kūtri, Ņenaševa kļūs par priekšsēdētāja biedri un šādu amatu saglabās arī Kalniņa-Lukaševica, Grasbergs varētu kļūt par Saeimas sekretāra biedru, bet Saeimas sekretāra amats tiks "Apvienotajam sarakstam" (AS), kas pēc neoficiālas informācijas Saeimas sekretāra amatam plānojot virzīt Smiltēnu. Krauze ir kļuvis par zemkopības ministru un Saeimu vismaz uz laiku pametīs.

Kā ziņots, 15.septembrī Saeimas vairākums apstiprināja Evikas Siliņas (JV) vadīto Ministru kabinetu, kurā pārstāvēta "Jaunā vienotība" (JV), ZZS un "Progresīvie", savukārt JV iepriekšējie partneri - AS un Nacionālā apvienība - ir nonākuši opozīcijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Sabiedrība Zināms, ko ZZS varētu virzīt Saeimas priekšsēdētāja amatam, neievēlot Kūtri

Ja Gunāru Kūtri (ZZS) neievēlētu par Saeimas spīkeru arī otrajā balsojumā, tad Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) varētu virzīt Daigas Mieriņas (ZZS) kandidatūru Saeimas priekšsēdētāja amatam, liecina kuluāros izskanējusī informācija.

Sabiedrība ZZS nemainīs lēmumu par Kūtra kandidatūras virzīšanu Saeimas spīkera amatam

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) Saeimas frakcija nolēmusi nemainīt lēmumu par Gunāra Kūtra (ZZS) kandidatūras virzīšanu Saeimas priekšsēdētāja amatam, aģentūrai LETA pavēstīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis.

Sabiedrība Tomēr Kūtris? ZZS varētu neatteikties no viņa kandidatūras spīkera amatam

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) varētu arī neatteikties no Gunāra Kūtra (ZZS) kandidatūras virzīšanas Saeimas spīkera amatam.

Sabiedrība Vai Kūtri pēc viņa izteikumiem nomainīs pret citu ZZS kandidātu spīkera amatam?

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) iekšēji apspriežoties par izveidojušos situāciju pēc kritiku izsaukušajiem Saeimas priekšsēdētāja amata kandidāta Gunāra Kūtra (ZZS) izteikumiem, liecina neoficiāla informācija.