• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rudenī rīkos informatīvu kampaņu par atbildīgu alkohola lietošanu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 18:55, 17.09.2023


Lai atkārtoti aktualizētu jautājumu par atbildīgu alkohola lietošanu, Latvijas Alkohola nozares asociācija (LANA) sadarbībā ar mazumtirgotājiem septembrī un oktobrī organizēs informatīvo kampaņu, informēja LANA pārstāvji.



Kā norāda organizatori, kampaņas laikā mazumtirdzniecības vietās un sociālajos medijos būs pieejami dažādi informatīvi un izglītojoši materiāli.

Kampaņā piedalīsies "Aibe", "Circle K Latvia", dzērienu veikalu tīkls "AlkOutlet", "Elvi Latvija", "Amber Latvijas balzams", "Lidl Latvija", veikalu tīkls "Spirits & Wine Outlet" un veikalu tīkls "Top!".

LANA izpilddirektors Dāvis Vītols uzsver, ka izglītošana par atbildīgu alkoholisko dzērienu lietošanu ir ļoti komplekss process. "Tās ir starptautiskas vadlīnijas, kas aicina lietot alkoholu ļoti pārdomāti. Ja alkohols tiek lietots, tad ir svarīgi ievērot noteiktu alkoholisko dzērienu vienību skaitu dienā, kā arī paralēli alkoholiskajiem dzērieniem lietot ūdeni," norāda Vītols.

Asociācijā atgādina, ka Latvijā par vienu alkohola vienību tiek uzskatīti 12 grami absolūtā (100%) alkohola jeb etanola. Tādu daudzumu vesels pieauguša cilvēka organisms pārstrādā stundas laikā. Vīriešiem optimālais pieļaujamais vienību skaits dienā ir līdz divām alkohola vienībām, sievietēm - viena.

Vienlaikus LANA pārstāvji uzsver, ka tas nenozīmē, ka bez jebkāda riska var baudīt tādu daudzumu alkoholisko dzērienu katru dienu. Ne sievietei, ne vīrietim nevajadzētu pārsniegt maksimālo dienas vienību skaitu - piecas vienības. Savukārt ieteicamais nedēļas limits ir 13 vienības vīriešiem un astoņas vienības sievietēm.

Tāpat no alkohola lietošanas vajadzētu atturēties vismaz trīs dienas nedēļā, uzsver asociācijā.

LANA reģistrēta 2009.gadā, un tajā apvienojušies alkoholisko dzērienu ražotāji un izplatītāji - 12 biedri un viens asociētais biedrs. Asociācija ir arī Eiropas alkohola nozares asociācijas "SpiritsEurope" biedrs un Latvijas pārstāvis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.