• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


1.septembrī mācības uzsāks 21584 pirmklasnieks!

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 14:23, 31.08.2023

Andris Ērglis


Uzbūvētā viena Valsts ģimnāzija un pilnībā pārbūvētas vēl divas ģimnāzijas un divas vidusskolas.



Jaunajā mācību gadā vispārējās izglītības iestādēs mācības uzsāks 220 051 skolēni, tai skaitā 21 584 pirmklasnieks, liecina Izglītības un zinātnes (IZM) apkopotie provizoriskie dati.

Vispārējā izglītībā mācību procesu pašvaldību un privātajās izglītības iestādēs skolēniem nodrošinās 25 968 pedagogi.

Jaunajā mācību gadā darbu uzsāks 563 pašvaldību vispārējās izglītības iestādes, no tām 36 sākumskolas, 254 pamatskolas, 231 vidusskola un valsts ģimnāzija, kā arī 39 speciālās izglītības iestādes, divas ar iespēju iegūt arī profesionālo pamata vai vidējo izglītību un viena vakara (maiņu) un neklātienes vidusskola. Vispārējā izglītībā 1.septembrī durvis vērs arī 72 privātās izglītības iestāde.

Prognozējams, ka profesionālajā izglītībā 2023/2024. mācību gadā izglītojamo skaits saglabāsies iepriekšējā līmenī, aptuveni 28 tūkstoši un jauno mācību gadu pirmajā kursā 54 profesionālās izglītības iestādēs uzsāks ap 10 tūkstošiem audzēkņu, liecina IZM provizoriskie dati.

Jauno mācību gadu no jauna uzbūvētā skola durvis vērs Ogres Valsts ģimnāzija, bet pilnībā pārbūvētas - Jēkabpils Valsts ģimnāzija, Kuldīgas Centra vidusskola, Valmieras Valsts ģimnāzija un Jelgavas Tehnoloģiju vidusskola.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība IZM varētu samazināt minimālā skolēnu skaita prasību

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) piedāvā samazināt minimālā skolēnu skaita prasību vidusskolas posmā pierobežas skolās un pieejamības skolās, liecina jaunākā finansēšanas modeļa "Programma skolā" versija.

Kriminālziņas Pērn IKVD visvairāk sūdzību saņemts no vecākiem par pedagogu darbu

Pērn Izglītības kvalitātes valsts dienestā (IKVD) visvairāk sūdzību saņemts no izglītojamo vecākiem par pedagogu darbu, liecina IKVD publiskais pārskats par 2023.gadu.

Sabiedrība Vidusskolēni izkrituši galvenokārt matemātikas eksāmenā

Optimālā līmeņa centralizētajā eksāmenā matemātikā 15% minimālo kopvērtējuma slieksni nav sasnieguši ap 2700 vidusskolēnu, liecina Valsts izglītības satura centra (VISC) pirmie provizoriskie rezultāti.

Sabiedrība Izglītības un zinātnes ministrijas departamentu vadīs volejbolists Samoilovs

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamentu turpmāk vadīs pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs.