• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


FOTOGALERIJA. Kā Šlesers pie Brīvības pieminekļa Vienotības valdību gāza

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 18:45, 26.08.2023


Sestdienas pēcpusdienā partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) līdera Aināra Šlesera organizētā protesta akcija ""Vienotības" valdības gāšanai" pie Brīvības pieminekļa noslēgusies bez starpgadījumiem.


Foto: LETA

Tā pavēstīja Valsts policijā. Uz akciju bija ieradušies aptuveni 500 cilvēki.

Pasākums tika sākts ar dziesmas "Sanāciet, sadziediet, sasadancojiet" atskaņošanu un pie Brīvības pieminekļa pulcējušies aptuveni 500 cilvēki, tostarp, partijas redzamākie līderi - Ainārs Šlesers, Ringolds Balodis, Ramona Petraviča, Vilis Krištopans un citi.

Daudzi sanākušie tērpušies sarkanos kreklos ar uzrakstu "Atlaist Saeimu". Daļai līdzi ir Latvijas karogi. Par kārtību rūpējas partijas nolīgtie apsardzes darbinieki un policija.

Šlesera uzrunā izskanēja asa kritika pie varas esošajiem politiķiem un sabiedriskajiem medijiem. Šlesers, piemēram, kritizēja valdības lēmumu gados vecajiem Krievijas pilsoņiem likt kārtot valsts valodas pārbaudījumu. Izskanēja arī kritika par slikto demogrāfijas stāvokli valstī un politiķu aroganci, nerisinot šo problēmu.

Tāpat Šlesers kritizēja iespējamos plānus pieņemt Stambulas konvenciju, piesaucot vecāku problēmas sūtīt bērnus uz kino, kur demonstrējot pret tradicionālajām vērtībām esošas lietas.

Šlesers kritizēja prezidentu Edgaru Rinkēviču, kurš uzticējis valdības veidošanu esošajai labklājības ministrei Evikai Siliņai (JV), lai gan arī citām partijām esot premjera kandidāti. Šlesers uzskata, ka arī viņš esot gana labs premjera amata kandidāts.

Viņš savā runā apgalvoja, ka tagad tiekot veidota ierēdņu valdība. Tāpat Šlesers uzskata, ka ierēdņu skaits būtu jāsamazina par trešo daļu.

Šlesers arī nekautrējās sevi paslavēt par to, cik daudz esot darījis investoru piesaistīšanā un politikā nekad neesot turējies pie krēsla.

Ņemot vērā minēto, Šlesers aicināja Siliņu sagatavot problēmu risināšanas plānu un to ieviest. Gadījumā, ja šāda plāna nebūšot, tad no 1.novembra LPV aktīvi rīkosies un sāks vākt parakstus 14.Saeimas atlaišanai.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka šodien plkst.15 pie Brīvības pieminekļa notiks LPV organizēta protesta akcija.

Šlesers uz to aicinājis, izplatot reklāmas gan sociālajos medijos, gan radio.

Protestēt paredzēts pret "Vienotības" valdību un tās īstenoto politiku, kas esot vainojama pie daudzām negācijām Latvijā. Reklāmās opozīcijas politiķis pauž prieku par Krišjāņa Kariņa (JV) valdības krišanu, taču nav apmierināts, ka arī jauno valdību veido "Jaunā vienotība".

Rīgas domē aģentūra LETA uzzināja, ka minētajā laikā pie Brīvības pieminekļa paredzēts paust iedzīvotāju viedokli pret "nesaprātīgo valdības rīcību, pret energoresursu cenu nepamatotību un valsts varas ignoranci pret pilsoņu tiesībām noteikt valsts politiku".

Plānots, ka pasākumā piedalīsies 1000 dalībnieku.

Kā skaidroja domē, protesta pasākums pieteikts likumā noteiktajā kārtībā, un pašvaldībai nav tādas informācijas, lai veiktu ierobežojošas darbības.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.