• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jelgavā notiks konference zinātniekiem un pašvaldību politiķiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 06:26, 23.08.2023


Šodien plkst.9 Jelgavā, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU), notiks konference zinātniekiem un pašvaldību politiķiem "Zinātnes un inovāciju nozīme lauksaimniecībā".


Foto: LETA

Kā informēja LBTU Lauksaimniecības fakultātes dekāne un vadošā pētniece Dace Siliņa, konferences mērķis ir veidot dialogu starp zinātni un pašvaldībām. Konference paredzēta Zemgales plānošanas reģiona pašvaldību deputātiem, bet aicināti arī lauksaimnieki un citi interesenti.

Siliņa norāda, ka pasākumā plānots diskutēt par izglītības lomu lauksaimniecības nozarē un to, kā atšķirt viltus ziņas no patiesām. Tāpat tiks runāts par to, cik inovatīva ir lauksaimniecība un kā notiek lauksaimniecības digitālā transformācija Latvijas reģionos.

Konferencē LBTU zinātnieki stāstīs arī par augu aizsardzības izaicinājumiem tuvākajā desmitgadē, konvencionālās lauksaimniecības transformāciju integrētajā saimniekošanā un ilgtspējīgas lauksaimniecības veicināšanu Latvijā.

Diskusijā līdz ar Siliņu piedalīsies arī Lauksaimniecības fakultātes Dzīvnieku zinātņu institūta direktore un vadošā pētniece Diāna Ruska un LBTU Augu aizsardzības zinātniskā institūta "Agrihorts" vadošais pētnieks entomoloģijā Jānis Gailis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Interesanti fakti Latviešu pētnieces atgriezušās no ekspedīcijas Arktikā

Latvijas Hidroekoloģijas institūta (LHEI) mikroplastmasas pētniecības grupas zinātniskās darbinieces atgriezušās no ekspedīcijas Svalbāras salu arhipelāga, Norvēģijā, kur pētīha tur esošo mikroplastmasas piesārņojumu, informē LHEI vadošā pētniece Inta Dimante-Deimantoviča.

Interesanti fakti Kosmosa pētnieki no Ventspils veikuši svarīgu atklājumu (+VIDEO)

Matemātiskajā modelī pētīta molekulu spēja sasalt uz mikroskopiskiem minerālu putekļiem.

Interesanti fakti Kaut kas neparasts notiek ar Zemes atmosfēras polārajiem virpuļiem

Dienvidu polārais virpulis var drīzumā sabrukt, kas var izraisīt pēkšņas un radikālas laikapstākļu izmaiņas.

Sabiedrība Piebalgā pēc 87 gadiem tiek pētīta latviešu antropoloģija (+VIDEO)

Ir atrastas jau četras sievietes, kuras tika mērītas tālajā 1937. gadā.