• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Daugavpilī plāno būvēt veikparku

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 22:22, 17.07.2023


Daugavpilī Lielajā Stropu ezerā tuvākajos gados tiks uzbūvēts veikparks, izriet no Daugavpils domes lēmuma.



Daugavpils dome izskatījusi un apstiprinājusi papildu līdzekļu ieplānošanu būvprojekta izstrādei un autoruzraudzības veikšanai būvobjektam "Aktīvas atpūtas parks - Veikparks ar infrastruktūru Stropu ezerā", informēja pašvaldībā.

Būvprojekta izstrādei un autoruzraudzības veikšanai tika rīkots atklāts konkurss. Saskaņā ar tā rezultātiem projekta īstenošanai pašvaldības budžetā jāparedz finansējums 238 731 eiro, no tiem 2023.gadā - 71 619 eiro, 2024.gadā - 167 112 eiro. Pašvaldība norāda, ka dokumentāciju paredzēts sagatavot nākamā gada sākumā, savukārt būvniecība ieplānota 2024.-2025.gadā. Tikmēr pašvaldība veiks darbības finansējuma piesaistīšanai būvdarbu veikšanai.

Paredzēts, ka veikparks varēs sākt darbību jau tuvākajos pāris gados.

Kompleksu plānots veidot Lielā Stropu ezera krastā, aiz Daugavpils Reģionālās slimnīcas, kur pērn sākti promenādes pagarināšanas darbi 18.novembra ielas virzienā.

Šo teritoriju paredzēts attīstīt, papildinot to ar atpūtas un izklaides objektiem. Domes sēdē apspriestā iecere iekļauj piegulošās teritorijas apsekošanu un sakārtošanu, veikparka trases izveidi, aktīvās atpūtas kompleksa jaunbūvi ar inženiertīkliem, kā arī ārējās elektroapgādes un teritorijas apgaismojuma ierīkošanu.

Plānots, ka komplekss tiks veidots no divām ēkām. Apmeklētāju reģistrācijas ēku, kur atradīsies arī veikals un labierīcības, paredzēts izvietot pie stāvvietas. Savukārt veikparka galvenā ēka atradīsies ezera krastā. Tajā būs pieejams pirmās palīdzības punkts ar ģērbtuvēm veikparka apmeklētājiem, kafejnīca ar tehniskajām telpām un klientu apkalpošanas zona. Jumta konstrukcijā plānots izveidot perimetrālu skatu platformu. Projekta risinājumā būs paredzēta arī iespēja izveidot pacēlāju ratiņkrēsla lietotājiem.

Veikparka trasi paredzēts veidot kā sešu torņu trasi ar dzelzsbetona pamatiem, plānotais garums - 600 metri. Vienlaicīgi trasē varēs braukt septiņi cilvēki. Sistēma tiks aprīkota ar vadības bloku un elektroniski vadāmo liftu vilkšanas trošu savākšanai un atbrīvošanai. Paredzēts iekļaut arī četras peldošas konstrukcijas, lai veikbordisti varētu mācīties un izpildīt interesantākus un dinamiskākus trikus.

Pa trases perimetru tiks paredzētas koka laipas uz pontona konstrukcijām, uzgaidāmo zonu plānots aprīkot ar soliņiem un saulessargiem.

Jautājuma apspriedes gaitā atbildīgās amatpersonas uzsvēra, ka jauna objekta izvietošana nekādā veidā netraucēs ūdens sporta veidu attīstībai, jo objekts atradīsies ārpus treniņu zonas un tiks organiski iekļauts esošajā infrastruktūrā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī

Sabiedrība Nokrišņu daudzums Daugavpilī sasniedzis 90% no mēneša normas

Kopš lietus sākuma vēlā otrdienas vakarā līdz plkst.8 trešdienas rītā nokrišņu daudzums Daugavpilī sasniedza 31,5 milimetrus jeb 90% no mēneša normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Ekonomika Siltais laiks pazemina temperatūru apkures sistēmās Daugavpilī (+VIDEO)

Gaisa temperatūra dzīvokļos saules un ēnas pusē var krasi atšķirties.

Sabiedrība Daugavpils attīsta pilsētas nomales (+VIDEO)

Šovasar iedzīvotājus priecēs festivāli un dažādas aktivitātes.

Kultūra Rotko muzejs Daugavpilī iepriecina ar pavasara izstādēm (VIDEO)

"Sabiedrībās, kur pastāv šāda mākslinieciskā brīvība, lielgabalu mutes neveras vaļā".