• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Mārupē biškopji aicina baudīt svaigu Latvijas medu (VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 17:59, 13.07.2023


Senā amata tradīcijas ir dzīvas 21. gadsimtā.


Bites dod ne tikai medu, bet arī vasku un propolisu.

Vasara vienmēr ir biškopju produkcijas vākšanas laiks un laiks iepazīties ar jaunās sezonas gardumiem. Šī gada 15. un 16.jūlijā aktīvās atpūtas parkā JIP Mārupīte, Mārupes novadā, notiks Latvijas Biškopības biedrības (LBB) rīkotais "Biškopju vasaras saiets 2023", kas kopā pulcēs vairāk nekā 1000 biškopjus un citus pasākuma apmeklētājus no visas Latvijas. Neatņemama saieta sastāvdaļa ir konkursi "Latvijas garšīgākais medus 2023", "Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete 2023". Pirmās saieta dienas noslēgumā tiks sveikti profesionālās pilnveides kursu "Biškopība" absolventi.

Pasākuma laikā būs iespējams nopirkt ne tikai biškopības inventāru, bišu mātes, bet arī Latvijā ievāktu medu, biškopības un citus interesantus produktus (piem., kosmētiku ar biškopības produktiem, vaska sveces, zāļu tējas, krūmmellenes, smiltsērkšķu un ķirbju šerbertu). Darbosies radošās darbnīcas, lielformāta spēles gan pieaugušajiem, gan bērniem, piepūšamās atrakcijas bērniem. Pasākuma dalībniekiem būs lieliska iespēja atpūsties dabā un biškopju sabiedrībā, būs pieejama atpūtas parka peldvieta un telšu vietas.

Arī šogad lielākie biškopības nozares svētki "Biškopju vasaras saiets 2023" notiek divas dienas, kad satiekas nozares speciālisti no visas Latvijas. Pirmajā pasākuma dienā būs biškopības inventāra izstāde-tirdzniecība, lekcijas un paraugdemonstrējumi par biškopjiem svarīgām tēmām. Savukārt iedzīvotājiem tā būs lieliska iespēja atpūsties, iepazīt Latvijas biškopjus un iegādāties viņu sarūpētus produktus.

Saietā notiks divi biškopjiem nozīmīgi konkursi "Latvijas garšīgākais medus 2023" un "Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete 2023".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Lasiet arī

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.