• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ventspils kļuvusi par jaunu mājvietu no kara bēgošajiem ukraiņu bērniem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
ventasbalss.lv 09:40, 10.07.2023


Par palīdzības centru kļuva vietējā sabiedriskā organizācija "Kobzar".


Ukrainas pilsētas Vinnicas un Ventspils sadraudzības dienās.

Vasaras brīvlaikā Ukraiņu centrs Lielajā Dzirnavu ielā 14 pārvērties par Ukraiņu vasaras centru. Šeit tiek realizēta interešu izglītība Ventspils izglītības iestāžu audzēkņiem, kuri apmeklē vasaras nometnes, un ukraiņu bērniem. Nodarbības tiek organizētas ar Izglītības pārvaldes un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Sākoties vasarai, Ventspils ukraiņu kopiena, apkopojot Ukrainas civiliedzīvotāju izteiktās vajadzības, kas skar izglītības jomu, secināja, ka nepieciešams piesaistīt pedagogus un citus speciālistus, lai dotu iespēju bērniem un viņu vecākiem lietderīgi pavadīt vasaras brīvlaiku. Tāpat ukraiņu ģimenes bija minējušas, ka vēlētos turpināt apgūt ukraiņu kultūru un tradīcijas.

Ventspils ukraiņu kopiena sadarbībā ar Ventspils ukraiņu biedrību "Kobzar" nolēma pieteikties dalībai Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) rīkotā projektu konkursā un saņēma iespēju organizēt aktivitātes bērniem visas vasaras garumā.

"Kobzar" - tā sauc ukraiņu tautas dzejnieka un dziedātāja kolektīvo tēlu, kas piešķirts nacionālās literatūras klasiķim Tarasam Ševčenko.

Projekta rakstīšanu uzņēmusies biedrības vadītāja Marija Antonova. Projektu rakstīšanas pieredze Marijai ir, un viņa atzīst – ja nesaredzētu iespēju uzvarēt projektu konkursā, tad arī nepiedalītos. Taču, kamēr nebija zināmi rezultāti, satraukums bijis tāpat. "Lūdzām Dievu, lai izdotos", - saka Antonova. "Ticību nedrīkst zaudēt".

Projektā izvirzīti vairāki sasniedzamie mērķi – saglabāt ukraiņu tradicionālās kultūras garīgās un materiālās vērtības, izkopt nacionālās cieņas un pašcieņas jūtas, atbalstīt ukraiņu valodu, stiprināt Ventspilī dzīvojošo ukraiņu ģimenēs nacionālo pašapziņu, kā arī veicināt, veidot kultūru dialogu un sadarbību, sniedzot atbalstu kultūras, izglītības jomā. Šo mērķu sasniegšanai sadarbībā ar citiem Ventspils pedagogiem tiek plānoti un organizēti kultūras pasākumi ukraiņu tradīciju, kultūras un vēstures iepazīšanai, popularizēšanai, kā arī organizētas radošās nodarbības bērniem. Ukraiņu vasaras centrā notiek arī vasaras nometne "Atver durvis" ukraiņu radošā sētā, kopīgi organizējot kultūras pasākumus, veltītus ukraiņu tradīciju, kultūras un vēstures iepazīšanai, popularizēšanai. Kopā piedalījušies gan Jāņu svinēšanā, gan Jūras svētkos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Pasaule ASV Pārstāvju palāta atbalsta likumprojektus par palīdzību Ukrainai

ASV republikāņu kontrolētā Pārstāvju palāta sestdien nobalsoja par likumprojektu, kas paredz piešķirt ilgi aizkavēto palīdzību Ukrainai, kas apvienota kopējā paketē ar palīdzību arī Izraēlai un Taivānai.

Pasaule ASV piešķir 138 miljonus dolāru Ukrainas pretgaisa aizsardzības atbalstam

ASV Valsts departaments devis ārkārtas atļauju piešķirt Kijivai 138 miljonus dolāru, lai tiktu nodrošinātas rezerves daļas zenītraķešu kompleksiem "Hawk" un to remonts.

Pasaule NATO mēģina saskaņot plānu par ilgtermiņa militāro palīdzību Ukrainai

NATO dalībvalstis trešdien sanāksmē Briselē vienojās sākt plānot ilgtermiņa militāro palīdzību Ukrainai, bet iepriekš paziņotais NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga priekšlikums par piecu gadu militārās palīdzības nodrošināšanu Ukrainai apmēram 100 miljardu ASV dolāru apmērā izraisīja pretrunīgu reakciju.

Pasaule Latvija plāno iesaistīties sociālās infrastruktūras rekonstrukcijā Ukrainā

Latvija ar 2,4 miljoniem eiro plāno iesaistīties desmit sociālās infrastruktūras objektu rekonstrukcijā Čerņihivas apgabalā, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavotā informatīvā ziņojuma, ko otrdien konceptuāli atbalstīja valdībā.