• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Brīvās Krievijas forums Rīgā rīkos 4.Pretkara konferenci

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 03:44, 17.03.2023


Rīgā 24.martā un 25.martā norisināsies organizācijas "Brīvās Krievijas forums" rīkotā 4.Pretkara konference, informēja pasākuma rīkotāji.



Viņi atzīmē, ka konferences dalībnieki pārrunās, kā sniegt palīdzību politiskajiem emigrantiem un ukraiņu bēgļiem, kā arī dalīsies pretkara iniciatīvu pieredzē.

Paredzēts, ka konferencē piedalīsies vairāk nekā 150 nozīmīgu politiķu un sabiedrisko darbinieku no 26 pasaules valstīm. To vidū būs politiķis, Cilvēktiesību aizsardzības fonda padomes vadītājs, "Brīvās Krievijas foruma" līdzdibinātājs Garijs Kasparovs, kādreizējais Krievijas Valsts Domes deputāts Genādijs Gudkovs, "Brīvās Krievijas foruma" līdzdibinātājs Ivans Tjutrins.

Tāpat konferencē piedalīsies publicists Alfrēds Kohs, Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ījabs (AP), kādreizējais ASV Valsts departamenta sankciju rīcībpolitikas koordinators Daniels Frīds, Postindustriālās sabiedrības pētījumu centra direktors Vladislavs Inozemcevs un Ukrainas bruņoto spēku virsnieks, politologs, žurnālists Tarass Berezovecs.

Konference sāksies Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 24.martā, tā noritēs kā slēgts pasākums. Pirmā diena būs veltīta darbam slēgtās grupās, kā arī koncepciju un risinājumu izstrādei. Savukārt 25.martā notiks paneļdiskusijas par tādām tēmām kā, piemēram, Krievijas agresija un globālā pasaule 2023.gadā, Kremļa politika sankciju apiešana, Krievijas agresijas sabrukums un Ukrainas uzvara un citas.

"Brīvās Krievijas forums" ir Krievijas opozīcijas platforma, kuru 2016.gadā Viļņā dibināja Krievijas politiķi Kasparovs un Tjutrins.

Kopš dibināšanas "Brīvās Krievijas forums" ir apvienojis gan Krievijā, gan ārvalstīs dzīvojošos Krievijas sabiedrības pārstāvjus, kuri ir ieņēmuši stingru nostāju attiecībā pret Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīmu. Viņi iestājās par Putina diktatūras pilnīgu likvidēšanu, Ukrainas teritoriālās integritātes atjaunošanu, kā arī visu Krievijas okupēto teritoriju atbrīvošanu.

Kopš 2016. gada ir notikuši 11 "Brīvās Krievijas forumi", bet kopš Krievijas pilna mēroga militārā iebrukuma Ukrainā sākuma "Brīvās Krievijas foruma" paspārnē Viļņā ir notikušas trīs Pretkara konferences.

2023.gadā Krievijas Ģenerālprokuratūra atzina "Brīvās Krievijas forumu" par "nevēlamu organizāciju".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.