• Georgs,
  • Jurģis,
  • Juris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lidostā «Rīga» noticis negadījums ar «airBaltic» lidmašīnu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 06:53, 09.03.2023


Lidostā "Rīga" slikto laika apstākļu dēļ noticis negadījums ar "airBaltic" gaisa kuģi, kas atgriezās Rīgā no Parīzes, aģentūru LETA informēja lidostas pārstāve Ilze Salna.


Foto: LETA

Lidosta "Rīga" pēc 8.marta vakarā notikušā incidenta ar aviokompānijas "airBaltic" gaisa kuģi ir atsākusi darbu un lidostas skrejceļš pēc pārbaudes ir atvērts gaisa kuģu kustībai.

Skrejceļš tika slēgts uz trim stundām, ietekmējot sešus ielidojošos reisus, kas aizlidoja uz rezerves lidostām Viļņā un Tallinā. Savukārt astoņi izlidojošie reisi dosies uz saviem galamērķiem ar kavēšanos vai ir pārcelti.

Lidostas atbildīgie dienesti ir nogādājuši pasažierus no lidmašīnās terminālī, norādīja Salna.

Pasažierus, kuriem šonakt bija paredzēta ielidošana vai izlidošana no lidostas "Rīga", lidostas pārstāvji aicināja sazināties ar savām aviokompānijām.

"Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" apstiprināja, ka 8.marta plkst.23.17 spēcīgas snigšanas dēļ tās reiss "BT694" no Parīzes uz Rīgu ar lidmašīnu "Airbus A220-300" noslīdēja no skrejceļa cietā seguma nosēšanās laikā lidostā "Rīga"", teikts "airBaltic" izplatītajā paziņojumā.

Neviens pasažieris nav guvis savainojumus. Visi 89 pasažieri un septiņi apkalpes locekļi tika droši nogādāti lidostas terminālī, savukārt lidmašīna tiks nogādāta angārā tālākas inspekcijas veikšanai.

"airBaltic" atvainojas pasažieriem par sagādātajām neērtībām," norāda "airBaltic" pārstāvji.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) trešdienas vakarā izplatījis brīdinājumu par spēcīgu puteni Rīgā.

Trešdienas naktī Rīgu šķērsoja plašā nokrišņu zona - bija gaidāma stipra snigšana un putenis, sniega sega pieauga par pieciem līdz deviņiem centimetriem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Valainis nolēmis izbeigt konkursu uz LIAA direktora amatu bez rezultāta

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) pirmdien oficiāli informējis Valsts kanceleju, ka ir nolēmis izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu bez rezultāta, informē Ekonomikas ministrijā.

Sabiedrība Latvijas lielākajā daļā veidosies sniega sega

Pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu Latvijā snigs un putinās, vietām - galvenokārt Vidzemē - gaidāms arī lietus, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Arī rīt Rīgā darbosies "sniega biļetes"

"Sniega biļetes" var izmantot jebkura pilngadīga persona, brauciena laikā ņemot līdzi automašīnas tehnisko pasi. Autovadītāja apliecībai obligāti nav jābūt līdzi. Automašīnas tehniskā pase apliecina, ka konkrētais transportlīdzeklis tajā brīdī neatrodas satiksmē, kas ir pašvaldības mērķis.

Sabiedrība VDD brīdina par labējā ekstrēmisma radīto risku pieaugumu

Valsts drošības dienests (VDD) brīdina par tendenci pieaugt labējā ekstrēmisma riskiem sabiedrībā, jo īpaši - jauniešu vidē.

Lasiet arī

Ekonomika «airBaltic» sāk lidojumus uz Alikanti

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" šodien sāk lidojumus divas reizes nedēļā uz Alikanti, Spānijā, aģentūru LETA informēja Rīgas lidostas pārstāvji.

Ekonomika Vai atsāks lidojumus uz Liepāju? Gausam ir atbilde

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" lidojumiem uz Liepāju nav ekonomiska pamatojuma ar pašreizējo pasažieru plūsmu, intervijā aģentūrai LETA atzina "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Ekonomika Gauss: «airBaltic» šogad pārsniegs 2019.gada pārvadāto pasažieru rādītājus

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" šogad pārsniegs 2019.gadā pārvadāto pasažieru rādītājus, prognozējot, ka šogad "airBaltic" pārvadās vairāk nekā piecus miljonus pasažieru, aģentūrai LETA atzina "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Ekonomika Gauss: 4 gadu laikā aviobiļešu cenas Latvijā pieaugušas par 27% (+VIDEO)

A220 lidmašīnas darbība tika apturēta rezerves daļu un apkopes personāla trūkuma dēļ.