• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Paužot atbalstu, Rīgā Ukrainas karoga krāsās izgaismos Brīvības pieminekli

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:56, 24.02.2023


Šodien Krievijas plaša mēroga iebrukuma gadadienā, paužot atbalstu Ukrainai, Rīgā Brīvības pieminekli izgaismos Ukrainas karoga krāsās, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.


Foto: LETA

Brīvības piemineklis tiks izgaismots no plkst.17.

Tāpat Ukrainas karoga krāsās šodien un rīt tiks izgaismota Rīgas Rātsnama fasāde, kā arī pretī Krievijas vēstniecībai esošais Kongresu nams.

Lai paustu atbalstu Ukrainai, pieminot gadu kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma sākuma, Rīgas pašvaldība pilsētvidē uzstādījusi īpašu noformējumu.

Pilsētas afišu stabus un stendus rotā plakāti Ukrainas karoga krāsās ar vēstījumu "Kopā par Ukrainas uzvaru!".

No šodienas pilsētas ielās sāks kursēt Ukrainas karoga krāsās noformēts trolejbuss. Jau gadu Rīgas sabiedriskā transporta durvis rotā Ukrainas karogu uzlīmes, kuras regulāri tiek atjaunotas. Tāpat pie pašvaldības iestādēm jau gadu redzami izkārti Ukrainas karogi.

"Kopš pagājušā gada 24.februāra gan Rīgas pašvaldība, gan rīdzinieki ir nepagurstoši palīdzējuši Ukrainai un ukraiņiem, kuri par savu patvērumu izvēlējušies Rīgu. Ukrainas karogs arī Rīgā ir kļuvis par simbolu neatlaidīgai cīņai par savu pastāvēšanu, apbrīnojamai drosmei un nesalaužamam garam. Izgaismojot Rīgas ēku fasādes un izvietojot Ukrainas karoga krāsas uz Rīgas afišu stabiem, atkārtoti paužam Rīgas nepārtrauktu atbalstu un gatavību palīdzēt Ukrainai uzvarēt. Aicinu rīdziniekus pievienoties, pie saviem namiem un savu dzīvokļu logos izvietot Ukrainas karogus, un turpināt atbalstīt ukraiņus cīņā par savas valsts nākotni," norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP).

Rīgā kopš 2022.gada 24.februāra ieradušies vairāk nekā 20 000 Ukrainas civiliedzīvotāju. Rīgas atbalsta centrā Ukrainas civiliedzīvotājiem, kas savas durvis vēra pērn 7.martā, dažāda veida palīdzība un pakalpojumi sniegti jau ap 40 000 ukraiņu, kuri par savu patvērumu izvēlējušies Latviju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par vectēva noslepkavošanu mazdēlam piespriež 18 gadu cietumsodu

Vidzemes rajona tiesa jaunam vīrietim par vectēva noslepkavošanu piespriedusi 18 gadu cietumsodu.

Sabiedrība LVM: pēdējo piecu gadu laikā pieauguši mežos atstāto atkritumu apjomi

Pēdējo piecu gadu laikā pieauguši mežos atstāto atkritumu apjomi, lielākos apjomus sasniedzot pavasara un rudens mēnešos, liecina LVM publiskotā informācija.

Sabiedrība Siliņa: Kariņš rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis

Atkāpjoties no ārlietu ministra amata, Krišjānis Kariņš (JV) rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis, ceturtdien pēc sarunas ar politiķi paziņoja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Taksometru vaučeru tirdzniecību Rīgas lidostā varētu sākt aprīlī

Taksometru vaučeru tirdzniecību VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" varētu sākt aprīlī, ceturtdien preses konferencē medijiem sacīja Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Lasiet arī

Pasaule NBS komandieris: Rietumi var palielināt militāro atbalstu Ukrainai

Rietumi vēl nav izsmēluši savas rezerves un var būtiski palielināt militāro atbalstu Ukrainai, uzsvēr Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Pasaule Siliņa: ES valstis vienojušās par atbalstu Ukrainai 50 miljardu eiro apmērā

Visas 27 Eiropas Savienības (ES) valstis ir izpildījušas apņemšanos nodrošināt Ukrainai paredzamu, ilgtermiņa atbalstu 50 miljardu eiro apmērā, tviterī pavēstījusi Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Pasaule Vācija teju divkāršos militāro palīdzību Ukrainai

Vācija 2024.gadā Ukrainai piešķirs militāro palīdzību septiņu miljardu eiro apjomā, nevis četru miljardu, kā bija plānots iepriekš, pēc Vācijas kanclera Olafa Šolca un ASV prezidenta Džo Baidena telefonsarunas pavēstīja Vācijas valdība.

Sabiedrība Aicina ziedot lietas: arī augstpapēžu kurpes var palīdzēt Ukrainas karavīriem

Biedrība "Tavi draugi" aicina Latvijas iedzīvotājus ziedot apģērbu, apavus, interjera priekšmetus, grāmatas un citas lietas labā stāvoklī labdarības veikala izveidei. "Tavi draugi" labdarības veikals tiks atvērts tuvāko mēnešu laikā Rīgas centrā un būs kā platforma mantisko ziedojumu pārvēršanai finansiālos ziedojumos, lai atbalstītu Ukrainas kara hospitāļus un Latvijas iedzīvotājus krīzes situācijās.