• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


CSDD aicina skolotājus apmeklēt semināru par ceļu satiksmes drošību

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 04:22, 23.02.2023


Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) aicina Latvijas skolotājus uz profesionālās kompetences pilnveides semināru "Ceļu satiksmes drošība: Redzi un klausies. Domā. Prognozē. Dari.", informēja CSDD pārstāvji.


Ilustratīvs foto.

Seminārs tiek organizēts izglītības projekta "Satiksmes drošība pamatizglītības mācību saturā" ietvaros un šī gada martā norisināsies Rīgā, Liepājā un Daugavpilī.

CSDD Izglītības projektu vadītāja Guna Zvīgule norāda, ka CSDD jau izsenis īsteno dažādus izglītības projektus ar mērķi veicināt zinošas, pārliecinātas un drošas jaunās satiksmes dalībnieku paaudzes veidošanos un attīstību, tādējādi samazinot ceļu satiksmes negadījumos cietušo bērnu un jauniešu skaitu. Viņa skaidro, ka, lai to panāktu, īpaši būtiski ir atbalstīt Latvijas skolotājus, sniedzot ne tikai iespēju papildināt zināšanas par satiksmes drošību, bet arī risinājumus, kā šīs zināšanas nodot skolēniem, iekļaujot satiksmes drošības tematiku mācību saturā.

Izglītības projekta pedagogiem "Satiksmes drošība pamatizglītības mācību saturā" mērķis ir iesaistīt un atbalstīt Latvijas pedagogus jauno satiksmes dalībnieku izglītošanā. Projektā ir izstrādāts apjomīgs mācību un metodiskais līdzeklis, kas ietver izziņas informāciju, vēstījumus skolēniem, darba lapas, spēles un metodisko paņēmienu aprakstus, gan arī digitāla spēle zināšanu stiprināšanai un pārbaudei. Seminārā "Ceļu satiksmes drošība: Redzi un klausies. Domā. Prognozē. Dari." skolotāji tiks iepazīstināti ar izstrādātajiem materiāliem un to izmantošanas iespējām dažādās vecuma grupās. Semināru vadīs materiālu autori - profesore un sertificēta psiholoģe Dace Medne, izglītības metodiķe Liene Valdmane un sākumskolas pedagoģe Ivetta Sirica.

Kā uzsver materiālu autore Medne, ceļu satiksme, iespējams, ir sarežģītākā sistēma, ar kuru lielākā daļa cilvēku saskaras katru dienu, sākot no bērnības līdz sirmam vecumam. Skolēni veido neaizsargātākās satiksmes dalībnieku grupas lielu daļu. Piedaloties ceļu satiksmē, vienlaikus ir jāizmanto vairākas prasmes, jo pat vienkārša ceļa šķērsošana prasa uztveres, motorikas un emociju vadīšanas prasmju kopumu. "Tāpēc katrs mācību materiālā iekļautais temata izklāsts ietver matricu drošas uzvedības algoritmu izveidei uz ceļa: Redzi un klausies. Domā. Prognozē. Dari," norāda Medne.

Izglītības projektu "Satiksmes drošība pamatizglītības mācību saturā" CSDD īsteno sadarbībā ar SIA "Digify". Projekts finansēts no Ceļu satiksmes drošības padomes līdzekļiem - sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām, ko ceļu satiksmes negadījumu novēršanas pasākumu veikšanai apdrošināšanas sabiedrības katru ceturksni ieskaita biedrības "Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs" (LTAB) kontā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.