Bartaševičs, Klementjevs, Ivanova un Bartkeviča veidos jaunu politisko spēku

Sabiedrība
LETA 19:41, 08.02.2023 0

No partijas "Saskaņa" izslēgtais Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs, kā arī līdzšinējie "Saskaņas" biedri Andrejs Klementjevs, Jekaterina Ivanova un Karina Bartkeviča izplatījuši paziņojumu par jauna politiskā spēka veidošanu.

 
Foto: LETA

Viņi grasoties veidot kreisi centrisku politisku partiju, kas "konsekventi aizstāvēs visas Latvijas iedzīvotāju intereses, nešķirojot "savējos" un "svešiniekos", turpinot aktīvi iestāties par sociālekonomiskajām, kultūras, valodas un reliģiskajām tiesībām".

"Mums, SDP "Saskaņa" Rēzeknes valstspilsētas, Rēzeknes un Ludzas novadu teritoriālo nodaļu biedriem, pašreizējā situācija ir pilnīgi nepieņemama. Tāpēc mēs paziņojam par neuzticēšanos partijas vadībai un izstājamies no SDP "Saskaņa"", teikts iniciatīvas grupas paziņojumā.

Tagad tikšot gatavota partijas programma, lai aprīlī sanāktu uz dibināšanas kongresu.

Paziņojumu parakstījuši kopumā seši no astoņiem Rēzeknes pilsētas domes deputātiem, visi seši Rēzeknes novada un viena Ludzas novada deputāte, kas ievēlēti no "Saskaņas" saraksta.

Jau ziņots, ka pēc Rēzeknes mēra Bartaševiča izslēgšanas no "Saskaņas" partiju nolēmuši pamest vēl ap 120 biedri no Rēzeknes pilsētas un novada un Ludzas novada, vēstīja Latvijas Televīzija.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Trīs lietas, ko vēlas darbinieki

Katrs piektais uzņēmums seko līdzi darbinieku vēlmēm, veicot ikgadējos darbinieku apmierinātības mērījumus. Pārliecinošs vairākums - 91% aptaujāto uzņēmumu - darbinieku labbūtības iniciatīvām atvēl līdz 10 000 EUR gadā, 7% uzņēmumu darbinieku labbūtībai atvēlētais gada budžets ir 10 001 - 30 000 EUR robežās, savukārt pavisam niecīga uzņēmumu daļa (0,29%) - velta vairāk nekā 100 000 EUR ik gadu.

Sabiedrība Rožukalnei atstājot amatu, SEPLP meklēs jaunu sabiedrisko mediju ombudu

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) rīkos konkursu jauna sabiedrisko mediju ombuda ievēlēšanai, jo līdzšinējā ombude Anda Rožukalne nolēmusi amatu atstāt, informē SEPLP pārstāvji.

Sabiedrība Miris kādreizējais finanšu ministrs Andris Vilks

Miris Latvijas Bankas padomes loceklis un kādreizējais finanšu ministrs Andris Vilks, pavēstīja Latvijas Bankā.

Sabiedrība Izstrādās atbalsta sistēmu Latvijas klimatneitralitātes mērķu sasniegšanai

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) zinātnieki kopā ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU), Latvijas Universitāti (LU) un Vidzemes augstskolu (ViA) veidos vienotu nacionālo lēmumu atbalsta instrumentu, kas politikas veidotājiem palīdzēs pieņemt datos balstītus lēmumus par efektīvākajām klimata politikām, aģentūru LETA informēja RTU.

Lasiet arī

Sabiedrība Profesore Veinberga: «Krievijai ir izdevies iebīdīt vairākas savējās partijas»

Eksperta atklātais paziņojums izraisīja naida vētru komentētāju vidū.

Sabiedrība Smiltēns uzteic Rinkēviču par risinājumu prasīšanu partijām

Pozitīvi vērtējama Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča pieeja gaidāmajās konsultācijās ar Saeimas partiju frakcijām, prasot risinājumus ekonomikas, valsts drošības un citos jautājumos, aģentūrai LETA uzsvēra "Apvienotā saraksta" (AS) politiķis, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.

Sabiedrība Populārāko partiju vidū LPV kritums par divām pozīcijām. Kas ir līderi?

Jūlijā līdera pozīcijas saglabājusi partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV), par kuru gatavi balsot 12,6% iedzīvotāju un, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, partijai ir neliels popularitātes pieaugums, liecina SKDS pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veidotie partiju reitingi.

Sabiedrība Kādreizējā Saeimas deputāte Čigāne nolēmusi izstāties no Vienotības

Kādreizējā Saeimas deputāte Lolita Čigāne nolēmusi izstāties no partijas "Vienotība".