• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Liepāja iestājusies Eiropas pilsētu galamērķu aliansē

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:15, 01.02.2023


Lai veicinātu Liepājas kā atpūtas, dzīvesvietas un investīciju mērķa atpazīstamību Eiropā, Liepājas pašvaldība iestājusies biedrībā "Pilsētu galamērķu alianse" (City Destinations Alliance), informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.



Pašvaldība uzskata, ka, kļūstot par biedrības "Pilsētu galamērķu alianse" biedru, tiks veicināta Liepājas atpazīstamība Eiropā, potenciāli palielinot tūristu skaitu pilsētā un tūrisma nozares uzņēmēju iespējamo apgrozījumu, paralēli veicinot arī investoru un uzņēmēju interesi par Liepāju kā potenciālo vietu savas uzņēmējdarbības attīstībai.

Organizācija nodrošina zināšanu, pieredzes kā arī dažādu pētījumu apmaiņas tīklu starp valstīm, pilsētām un reģioniem, kur vienkopus pulcējas pilsētu vadības, mārketinga un tūrisma nozares profesionāļi no visas Eiropas. "Pilsētu galamērķu aliansē" ir lielākās Eiropas pilsētas, piemēram, Londona, Amsterdama, Barselona, Berlīne, Budapešta, Drēzdene, Dublina, Hamburga, Helsinki, Luksemburga, Milāna, Oslo, Parīze, Prāga, Roma, Varšava, Cīrihe, un citas.

Liepājas pilsētas pārstāvjiem būs iespēja piedalīties biedrības organizētajās konferencēs, tematiskajās darba grupās, izstādēs, kā arī kontaktbiržās un pieredzes apmaiņas pasākumos.

Liepājas pašvaldības iestāšanās biedrībā paredzēta līdz šā gada 31.decembrim.

Kā norāda Lazdāne, šogad biedra maksa ir 4860 eiro, kura tiks apmaksāta no projekta "Latvijas starptautiskās konkurētspējas veicināšana tūrismā". 80% jeb 3888 eiro no šīs summas tiek segti no Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzekļiem, bet pašvaldības līdzfinansējums ir 972 eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.