• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


papildināta - Valsts varētu piešķirt līdzekļus saistībā ar plūdiem Jēkabpilī

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 22:56, 16.01.2023


Nākotnē ir paredzēts piešķirt līdzekļus saistībā ar Jēkabpilī izveidojušos kritisko situāciju, secināms no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) šodien pēc koalīcijas sanāksmes paustā žurnālistiem.

"Tad, kad būs skaidrs, kādā veidā būs finansiāli jāpalīdz, tad mēs arī, protams, to darīsim," sacīja valdības vadītājs, uzsverot, ka visā valstī pašlaik uzmanības centrā ir notikumi Jēkabpilī.

Arī šīs situācijas kontekstā valdība kā vienu no pirmajām Ministru kabineta komitejām veidos komiteju civilās aizsardzības sistēmas nostiprināšanai, norādīja Kariņš. Ministru kabineta komitejas paredzēts veidot starpnozaru sadarbības nodrošināšanai.

Premjers norādīja, ka, lai gan ūdens līmenis ir nedaudz pazeminājies, tomēr situācija pilsētā joprojām ir ļoti kritiska un bīstama. Šādos apstākļos politiķis aicina tos, kuri dodas apskatīt situāciju, apdomāt, vai tas ir nepieciešams, un neapdraudēt sevi ar šādu rīcību. Valdības vadītājs norādīja, ka, ja dambis nespēs veikt savu funkciju, aizturot vižņu masu, tad atrašanās šajā vietā būs ļoti bīstama dzīvībai.

Kariņš akcentēja, cik svarīgi ir netraucēt atbildīgajiem dienestiem strādāt, un piebilda, ka, tiem, kuri vēlas redzēt šo dabas fenomenu, nav jādodas klātienē, jo attālināti ir pieejami vizuālie materiāli.

Kā ziņots, pirmdien plkst.5 ūdens līmenis Jēkabpils novērojumu stacijā bija 8,24 metri virs nulles punkta. Augstākais ūdens līmenis - 8,92 metri - tika sasniegts sestdien ap plkst.9, un tas bija tikai piecus centimetrus zemāks par 1981.gada pavasara plūdu rekordu.

Pēdējās divās diennaktīs ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pazeminās nepārtraukti, taču lēni. Iesākumā tas kritās par vienu centimetru stundā, patlaban tas samazinās par diviem centimetriem stundā. Upe Jēkabpilī aizvien ir piepildīta ar vižņiem, ledus kustība ir minimāla.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.