• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aizvērt Krievijas kara atvērtos elles vārtus ir civilizētās pasaules pienākums

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 22:01, 12.01.2023


Aizvērt Krievijas kara atvērtos elles vārtus Ukrainā ir visas civilizētās pasaules pienākums, šodien vizītē Kijivā, uzrunājot Ukrainas parlamenta Verhovna Radas deputātus, sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).


Foto: LETA

"Ar savu varonību jūs esat paveikuši neiespējamo - īstu atmodu! Gan kaujas laukos, gan raidot tik spēcīgu drosmes un apņēmības grūdienu, ka tas sasniedzis katru brīvās pasaules nostūri, sasniedzis miljardu ļaužu sirdis," pauda Smiltēns, uzsverot, ka ukraiņu cīņa ir radījusi nepieredzētu solidaritātes un cilvēciskas sadarbības vilni, liekot novērtēt "pašu galveno - mūsu brīvību, neatkarību un demokrātiju".

Kā informēja parlamenta Preses dienestā, Saeimas priekšsēdētāja vadītā delegācija ieradusies Kijivā, lai paustu atbalstu un solidaritāti Ukrainas tautai. Uzsākot vizīti, Saeimas priekšsēdētājs tikās arī ar Verhovna Radas priekšsēdētāju Ruslanu Stefančuku, kurš pauda pateicību par Latvijas atbalstu Ukrainai un tās iedzīvotājiem, tostarp uzņemot viņus mūsu valstī. Ukrainas galvaspilsētā Saeimas priekšsēdētājam un viņa vadītajai delegācijai plānotas tikšanās arī ar citām Ukrainas augstākajām amatpersonām.

Saeimas priekšsēdētājs no parlamenta tribīnes ukrainiski uzrunājis Radas deputātus. Smiltēns sacīja, ka "patiesībā Padomju Savienība beidzot pa īstam sabrūk tikai tieši tagad. Tā sagrūst mūsu acu priekšā Ukrainas kara laukos un mūsu sirdīs, ģeopolitiski un cilvēciski". Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja, ka Krievijas asinskārais diktators bija iecerējis atdzīvināt Padomju Savienību vēl atbaidošākā formā, atverot elles vārtus uz Ukrainas zemes. "Šos vārtus aizvērt kopīgiem spēkiem nu jau ir visas civilizētās pasaules pienākums," uzsvēra Smiltēns.

"Jūsu spēks ļauj mums pašu mājās paveikt lietas, ko esam atlikuši gadiem, spert platus soļus prom no padomju mantojuma, no kaimiņa impēriskās ietekmes, no pagātnes tumšā smaguma, likvidēt okupācijas simbolus," pauda Saeimas priekšsēdētājs, īpaši uzsverot mūsu cilvēku plašo solidaritāti un iesaisti.

Politiķis norādīja, ka ik dienu no Latvijas sūtītas palīdzības kravas raksturo cilvēcības pamatus un dziļi sakņotas kopīgās vērtības "par to, ka zinām, kas ir labs un kas ļauns, kur taisnība, kur meli".

Latvijas parlamenta priekšsēdētājs arī atzīmēja mūsu valsts iedzīvotāju centienus radīt māju sajūtu tiem tūkstošiem ukraiņu, kuri kara dēļ raduši patvērumu Latvijā. "Visai civilizētajai pasaulei tieši tagad ir pienākums pierādīt, ka pasaulē valda tiesību spēks, nevis tiesības uz spēku! Lai ļaunums neuzdrīkstētos vairs atdzimt" sacīja Smiltēns, uzsverot, ka Latvija nepārprotami iestājas par Krievijas starptautisko izolāciju, sankciju režīma stiprināšanu un Krievijas atbildības panākšanu.

Smiltēns apliecināja, ka Latvijas politiskais, militārais, finansiālais, humanitārais un cilvēciskais atbalsts Ukrainai turpināsies. "Jūs jau esat nopelnījuši savu vietu Eiropā, kas būs brīva, stipra, saliedēta un droša," sacīja Saeimas priekšsēdētājs.

Vizītē Ukrainā piedalās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (NA), Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis (AS), Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Sprūds (P), kā arī Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Ukrainas parlamentu vadītājs Jānis Skrastiņš (JV).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.