• Amanda,
  • Amanta,
  • Kaiva
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Paziņojumus par katastrofu iedzīvotājiem nosūtīs vienlaikus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 17:16, 20.12.2022


To plānots nodrošināt ar šūnu apraides tehnoloģiju.



Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija šodien konceptuāli atbalstīja grozījumu Civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas likumā. Tas noteic, ka mobilo sakaru operatoriem jānodrošina agrīnās brīdināšanas paziņojumu nosūtīšana iedzīvotājiem vienlaikus.

Lai iedzīvotājiem un atbildīgajām institūcijām agrīnās brīdināšanas paziņojumus varētu nosūtīt vienlaikus, paredzēts, ka elektronisko sakaru komersantiem, kuri nodrošina publisko mobilo elektronisko sakaru tīklu, būs jānodrošina savu tīklu savietojamība un sadarbspēja ar valsts agrīnās brīdināšanas sistēmu, izmantojot šūnu apraides tehnoloģiju.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, saņemot informāciju par dažāda rakstura apdraudējumiem vai katastrofas situācijām, šūnu apraidē varēs nodrošināt iedzīvotāju agrīno apziņošanu, izmantojot mobilo sakaru operatoru, paredz likumprojekts.

Šūnas apraides tehnoloģijas risinājums ļauj apvienot divus funkcionāli nozīmīgus agrīnās brīdināšanas sistēmas elementus – brīdināšanu un informēšanu. Lai nodrošinātu nacionālās un sabiedrības drošības intereses dažādās apdraudējuma situācijās, apdraudējuma teritorijā esošajiem cilvēkiem vienlaikus tiks nosūtīta informācija uz viņu mobilajiem telefoniem par negadījumu vai apdraudējumu, tā iemesliem, kā arī informācija par sagaidāmo rīcību. To būs iespējams īstenot dažu minūšu laikā, neatkarīgi no apdraudējuma teritorijas lieluma un saņēmēju skaita teritorijā, teikts likumprojekta anotācijā. Nosūtītā informācija mobilajā telefonā parādās ar skaņas signālu.

Lai ieviestu šūnu apraidi iedzīvotāju agrīnas brīdināšanas paziņojumu nodrošināšanā, Aizsardzības komisija likuma grozījumu lūgs izskatīt kā steidzamu – divos lasījumos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nemainot gripas vakcīnu piešķiršanas principus, deficīts veidosies katru gadu

Nemainot gripas vakcīnu piešķiršanas principus, deficīts veidosies katru gadu, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Alise Nicmane-Aišpure.

Sabiedrība Atklās modernizētās pasažieru platformas Skultes līnijā

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) šodien atklās jaunās, modernizētās pasažieru platformas septiņos dzelzceļa pieturas punktos Skultes līnijā, aģentūru LETA informēja LDz pārstāvji.

Sabiedrība Valsts prezidents nākamnedēļ dosies atvaļinājumā

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs nākamnedēļ dosies atvaļinājumā, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Piektdien gaiss iesils līdz +14 grādiem

Piektdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +11..+14 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Par mājas un zemes apvienošanu dalītā īpašuma gadījumos balsos arī elektroniski

Iespēja savu balsojumu jautājumā par atsavināšanas tiesību izmantošanu paziņot, izmantojot drošu elektronisko parakstu, paredzēta kā alternatīva patlaban noteiktajam, ka jāierodas klātienē zvērināta tiesu izpildītāja prakses vietā.

Sabiedrība Steidzami jārod līdzekļi bērnu pasargāšanai un ārstēšanai no atkarībām

Saeimas deputāti šodien sprieda par iespējamajiem risinājumiem rīcībai ar apreibinošu vielu ietekmē esošajiem nepilngadīgajiem.

Sabiedrība Ātrāk ieviest grozījumus par alkohola pieejamības ierobežošanu

Pagaidām paredzēts, ka grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā stāsies spēkā 2025.gada 1.jūnijā.

Sabiedrība Latvijai jākļūst par dronu ražošanas līderi

Aizsardzības ministrijas pārstāvji šodien deputātus informēja, ka ir uzsāktas iepirkuma procedūras un no trim Latvijas ražotājiem jau piegādāti pirmie 100 droni. Vasarā plānotas piegādes vēl no astoņiem Latvijas uzņēmumiem, un notiek aktīvs darbs pie nākamās dronu partijas iepirkuma.