• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dalībvalstis Briselē lems par zvejas tiesībām ES un citos ūdeņos

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 05:00, 11.12.2022


Šodien un rīt, 12.decembrī, Briselē notiks Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sēde, kurā plānots panākt politisku vienošanos par zvejas tiesībām 2023.gadam ES un citos ūdeņos, kā arī par konkrētiem dziļūdens sugu krājumiem 2023. un 2024.gadam, aģentūru LETA informē Zemkopības ministrijā (ZM).

ZM informē, ka Latvijas delegāciju vadīs ZM valsts sekretārs Raivis Kronbergs, bet vienošanās attieksies uz ES ūdeņiem un ūdeņiem, kas nav ES ūdeņi Atlantijas okeānā, Ziemeļjūrā, Vidusjūrā un Melnajā jūrā.

Kā norāda ministrijā, Eiropas Komisija (EK) 28.oktobrī nāca klajā ar regulas priekšlikumu noteikt kopējo pieļaujamo nozveju vērtīgākajiem, kā arī apdraudētākajiem zivju krājumiem un sadalīt to kvotās noteiktām dalībvalstīm ES ūdeņos un kas nav ES ūdeņi.

Regulas priekšlikums paredz kvotu sadali dalībvalstīm saskaņā ar relatīvās stabilitātes principu. Bez krājumiem, kurus ES pārvalda autonomi, regulas priekšlikums aptver kopīgus krājumus, kurus tā pārvalda kopā ar Norvēģiju, Lielbritāniju un Ziemeļaustrumu Atlantijas zvejniecības komisijas piekrastes valstīm, kā arī zvejas iespējas, kuras izriet no panāktās vienošanās reģionālajās zvejniecības pārvaldības organizācijās.

ZM uzsver, ka Latviju regulas priekšlikumā satrauc ierosinājums par sešu mēnešu zušu zvejas lieguma ieviešanu visās to dzīves stadijās, kā arī jau vairākus gadus Latvijai svarīgs ir jautājums par Latvijas zvejniekiem nozīmīgo sniega krabju zveju Svalbārā.

Ministrijā norāda, ka, lai gan regula paredz šādas iespējas, Latvijas zvejas kuģiem tās nav iespējams īstenot sakarā ES un Norvēģijas savstarpējo nesapratni sniega krabju zvejas jautājumā.

Tāpat ES dalībvalstu pārstāvji diskutēs par pašreizējo situāciju ar Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) stratēģiskajiem plāniem dalībvalstīs un dalīsies ar informāciju par situāciju lauksaimniecības tirgū. Vienlaikus dalībvalstu pārstāvji turpinās diskutēt par risinājumiem situācijas stabilizēšanai lauksaimniecības un pārtikas sektorā saistībā ar Krievijas agresīvo un nepamatoto iebrukumu Ukrainā.

ZM norāda, ka pēc Latvijas KLP stratēģiskā plāna apstiprināšanas 11.novembrī, pašlaik notiek intensīvs darbs pie nacionālo normatīvo dokumentu izstrādes.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.