• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rinkēvičs: jāļauj Ukrainai izmantot ieročus triecieniem mērķiem Krievijā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:15, 30.11.2022


Ukrainai cenšoties dot pienācīgu pretsparu Krievijas triecieniem kritiskās infrastruktūras objektiem, NATO valstīm būtu jāļauj Kijivai izmantot ieročus triecieniem militāriem objektiem Krievijas iekšienē, otrdien NATO ārlietu ministru sanāksmes kuluāros izteicies Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).


Foto: LETA

"Mums ir jāļauj ukraiņiem izmatot ieročus triecienu veikšanai raķešu objektiem vai lidlaukiem, no kuriem šīs operācijas tiek izvērstas," intervijā Bukarestē uzsvēris ministrs.

Sabiedrotajiem "nevajadzētu baidīties" no eskalācijas, piebildis Rinkēvičs.

NATO valstis pagaidām atturas Ukrainai piegādāt lielāka darbības rādiusa raķetes, līdz ar to Ukraina veic triecienus tikai Krievijas pierobežas rajoniem un krievu anektētajām teritorijām.

NATO valstis cita starpā piegādā Ukrainai artilērijas iekārtas un šo iekārtu tā dēvētos viedos šāviņus, daudzlādiņu reaktīvās iekārtas un pretkuģu raķetes. To darbības rādiuss parasti nepārsniedz 100-120 kilometrus.

Tomēr alianses valstis līdz šim atturējušās piegādāt taktiskās raķetes vai raķešu kompleksus ar darbības rādiusu līdz 300 kilometriem, kā arī atturējušās no triecienaviācijas un iznīcinātāju piegādēm.

Pasaules mediji, atsaucoties uz avotiem, vēsta, ka ASV bažījas no tālākas Krievijas-Ukrainas kara eskalācijas.

Tomēr, kā izteicies Rinkēvičs, citas NATO valstis uzskata, ka Ukrainai nevajadzētu būt ierobežojumiem attiecībā uz mērķu izvēli, vēsta "Radio Brīvība".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs: Latvijas vēstniecība Kijevā strādās tik ilgi, cik būs iespējams

Latvijas vēstniecība Kijevā strādās tik ilgi, cik būs iespējams, šovakar Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" pauda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Pasaule profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt

Krievija ir ļoti atkarīga no savas naftas un gāzes eksporta, un šādu valstu ekonomikas apturēt ir ļoti vienkārši, ja vien ir pietiekama politiskā griba, intervijā aģentūrai LETA norādīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Zelenskis: Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā var būt tikai pirmais vilnis

Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā šomēnes var būt tikai tās uzbrukumu "pirmais vilnis" un Krievijas armijai varētu būt mērķis ieņemt Harkivu, piektdien intervijā ziņu aģentūrai AFP brīdināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule ES aizliedz vēl četru Krievijas mediju izplatīšanu

Eiropadome piektdien pieņēma lēmumu Eiropas Savienības (ES) teritorijā apturēt Krievijas mediju "RIA Novosti", "Rossijskaja gazeta" un "Izvestija", kā arī ar Maskavu saistītā "Voice of Europe" pārraidīšanu un izplatīšanu.