• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Paplašina robežsardzes tiesības aizturēt un pārbaudīt kuģošanas līdzekļus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 23:48, 29.11.2022


Valdība šodien apstiprināja plašāku regulējumu par Valsts robežsardzes tiesībām aizturēt un pārbaudīt kuģošanas līdzekļus.


Foto: LETA

Pašreiz spēkā esošais tiesiskais regulējums nepilnīgi paredz Valsts robežsardzei tiesības patstāvīgi veikt kādas kontroles darbības, arī sākt attiecīgā kuģa vajāšanu, ja robežsardzes rīcībā ir informācija, ka ar Latvijas teritoriālajā jūrā esošu kuģošanas līdzekli pārkāptas Imigrācijas likuma vai citas normatīvajos aktos noteiktās prasības.

Jaunais regulējums paredz, ka kuģošanas līdzekli var apturēt, dodot redzamu vai dzirdamu signālu apstāties no tāda attāluma, kas apturamajam kuģošanas līdzeklim dod iespēju redzēt vai dzirdēt šo signālu. Ja iespējams, vienlaikus rīkojumu apstāties jādod, izmantojot pieejamos radiosakarus.

Ja kuģošanas līdzeklis nepakļaujas rīkojumam apstāties, Valsts robežsardzes kuģošanas līdzekļa kapteinis vai cita Valsts robežsardzes priekšnieka pilnvarota amatpersona var pieņemt lēmumu par attiecīgā kuģošanas līdzekļa vajāšanu.

Valsts robežsardze varēs apturēt kuģošanas līdzekli un veikt tā pārbaudi, ja aizdomās turamais kuģošanas līdzeklis ir iesaistīts valsts robežas režīma pārkāpumā, Latvijas ūdeņos pārkāptas ārzemnieku ieceļošanas, uzturēšanās, nodarbinātības, izceļošanas vai tranzīta noteikumu prasības ārpus robežšķērsošanas vietas.

Tāpat varēs apturēt kuģošanas līdzekli, ja ir pamats uzskatīt, ka kuģošanas līdzekļa vadītājs, apkalpes locekļi vai pasažieri pārkāpuši tādas Latvijas ūdeņu izmantošanu regulējošās tiesību normas, kuru kontrole ir robežsardzes kompetencē.

Robežsargiem arī paredzētas tiesības veikt kuģošanas līdzekļa vadītāja, apkalpes locekļu un pasažieru personu apliecinošo dokumentu pārbaudi, lai pārliecinātos par šo dokumentu turētāju identitāti un tiesisko statusu.

Aizturēto kuģošanas līdzekli robežsardzes pavadībā varēs nogādāt tuvākajā piemērotajā Latvijas ostā vai Valsts robežsardzes struktūrvienībā, vai citā atbilstošā vietā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par vectēva noslepkavošanu mazdēlam piespriež 18 gadu cietumsodu

Vidzemes rajona tiesa jaunam vīrietim par vectēva noslepkavošanu piespriedusi 18 gadu cietumsodu.

Sabiedrība LVM: pēdējo piecu gadu laikā pieauguši mežos atstāto atkritumu apjomi

Pēdējo piecu gadu laikā pieauguši mežos atstāto atkritumu apjomi, lielākos apjomus sasniedzot pavasara un rudens mēnešos, liecina LVM publiskotā informācija.

Sabiedrība Siliņa: Kariņš rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis

Atkāpjoties no ārlietu ministra amata, Krišjānis Kariņš (JV) rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis, ceturtdien pēc sarunas ar politiķi paziņoja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Taksometru vaučeru tirdzniecību Rīgas lidostā varētu sākt aprīlī

Taksometru vaučeru tirdzniecību VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" varētu sākt aprīlī, ceturtdien preses konferencē medijiem sacīja Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Lasiet arī

Kriminālziņas Palīgā Latvijai dodas otrā Lietuvas robežsargu grupa

Lietuvas robežsargi turpina palīdzēt Latvijai, kas saskaras ar pastiprinātu migrantu spiedienu uz robežas ar Baltkrieviju, un otrdien uz Latviju dodas jau otrā Lietuvas robežsargu grupa, kurā ir 20 cilvēku, otrdien paziņoja Lietuvas Valsts robežsardzes dienests (VSAT).

Kriminālziņas Migrantu apturēšanai robežsardzei arvien biežāk jāpielieto šaujamieroči

Nelegālo migrantu skaits pār Baltkrievijas-Latvijas robežu strauji pieaug, un robežsardzei arvien biežāk ir jāpielieto šaujamieroči šo likumpārkāpēju aizturēšanai, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" atklāja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Sabiedrība Robežsargi aizturējuši 21 nelegālo imigrantu Aglonā

Piektdien Valsts robežsardze Aglonā aizturējusi kārtējo nelegālo imigrantu grupu - 21 iepriekš valsts robežu nelikumīgi šķērsojušu trešo valstu pilsoni, informēja robežsardze.

Sabiedrība Lietuva nosūtīs uz Latviju 20 robežsargus

Lietuva nosūtīs 20 robežsargus uz Latviju, lai palīdzētu kaimiņvalstij saistībā ar rekordlielo nelegālo migrantu plūsmu, pirmdien paziņoja Lietuvas iekšlietu viceministrs Arnolds Abramavičs.