• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Robežsardzei piegādās iekārtas personas atrašanās vietas noteikšanai

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:41, 19.08.2024


Pateicoties Eiropas Savienības līdzfinansējumam, Valsts robežsardzei tiks piegādātas pretdronu sistēmas un iekārtas personas atrašanās vietas noteikšanai.


Foto: LETA

Robežsardze jau vairākus gadus aktīvi strādā pie pretdronu spēju stiprināšanas un 2023.gadā sāka projektu, kas tostarp tika vērsts uz robežsardzes kontroles un reaģēšanas spēju uz Latvijas ārējās robežas - esošo un potenciālo drošības apdraudējumu un provokāciju ātrai un tūlītējai novēršanai - palielināšanu.

Eiropas Savienības līdzfinansētā projekta, kas ilgs 19 mēnešus, īstenošanas laikā robežsargi iegūs materiāltehniskos līdzekļus Valsts robežsardzes personāla izmitināšanai jebkuros laika apstākļos un vajadzīgajos fokusa punktos valsts robežas tuvumā, ierīces efektīvai bezpilota gaisa kuģu atklāšanai un izmantošanas pārtraukšanai, kā arī iekārtas personas atrašanās vietas noteikšanai pēc mobilās ierīces radioviļņu starojuma peilēšanas.

Šogad 15 Valsts robežsardzes struktūrvienības tika aprīkotas ar iekārtām, kas ļauj noteikt bezpilota lidaparātu parādīšanos un pārņemt tos savā kontrolē, 1 672 341 eiro vērtībā.

Projekta kopējās izmaksas ir 3 048 293 eiro, tajā skaitā Eiropas Savienības finansējums - 2 286 219 eiro, savukārt valsts budžeta līdzfinansējums sastāda 762 074 eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Kriminālziņas Atkal pieķerti 85 nelikumīgi Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsotāji

Ceturtdien Valsts robežsardze novērsusi 85 mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, informēja robežsardzē.

Kriminālziņas Robežsardze: Nedēļā pat 10 kriminālprocesi par nelegālās migrācijas organizēšanu

Valsts robežsardze vidēji nedēļā sāk astoņus līdz desmit kriminālprocesus par nelegālās migrācijas organizēšanu gan par cilvēku pārvešanu pāri Latvijas robežai, gan par transportēšanu tālāk uz Eiropu, šorīt LTV "Rīta panorāmā" informēja robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

Kriminālziņas Palīgā Latvijai dodas otrā Lietuvas robežsargu grupa

Lietuvas robežsargi turpina palīdzēt Latvijai, kas saskaras ar pastiprinātu migrantu spiedienu uz robežas ar Baltkrieviju, un otrdien uz Latviju dodas jau otrā Lietuvas robežsargu grupa, kurā ir 20 cilvēku, otrdien paziņoja Lietuvas Valsts robežsardzes dienests (VSAT).

Kriminālziņas Migrantu apturēšanai robežsardzei arvien biežāk jāpielieto šaujamieroči

Nelegālo migrantu skaits pār Baltkrievijas-Latvijas robežu strauji pieaug, un robežsardzei arvien biežāk ir jāpielieto šaujamieroči šo likumpārkāpēju aizturēšanai, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" atklāja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).