• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


papildināta - Ainažos satiksmes negadījumā avarējušajā autobusā bija Ukrainas karavīri

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 22:06, 27.11.2022


(Pievienota 3.-4.rindkopa.)

Ainažos sestdien, 26.novembrī, satiksmes negadījumā avarējušajā autobusā bija Ukrainas karavīri, aģentūrai BNS pavēstīja Igaunijas bruņotajos spēkos.

"Satiksmes negadījumā ir cietis viens Igaunijas bruņoto spēku kareivis, kurš ir nogādāts slimnīcā. Viņa dzīvībai briesmas nedraud. Pārējie pasažieri, kuri cieta negadījumā, bija no Ukrainas bruņotajiem spēkiem. Arī viņi ir nogādāti slimnīcā," paziņoja Igaunijas bruņotajos spēkos.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) Latvijas Radio norādīja, ka negadījumā cietušajiem sniegts maksimāls atbalsts gan no aizsardzības nozares puses, gan arī no Iekšlietu ministrijas.

"Ja mēs būtu iepriekš zinājuši, ka šāda pārvietošanās notiek, varbūt, mēs būtu kaut kā palīdzējuši pirms tam, ar konvoju, ar pavadīšanu, bet tā ir iznācis, kā ir iznācis," pauda Pabriks.

Jau vēstīts, ka, pēc līdz šim publiskotās informācijas, ceļu satiksmes negadījumā Ainažos sestdien, 26.novembrī, cietuši 26 cilvēki, tostarp trīs smagi, kā arī viens gājis bojā. Avārijā cieta Igaunijas transporta kompānijas "MK autobuss" autobuss. Autobusā kopumā bija 48 cilvēki - 46 pasažieri un divi autobusa vadītāji. Autobuss bija ceļā no Igaunijas uz Poliju.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) ziņo, ka attiecīgajā satiksmes negadījumā, kurā bija iesaistīts pasažieru autobuss un kravas mašīna, trīs cilvēki guvuši smagas traumas, tostarp politraumas, bet 23 guvuši dažāda rakstura vidēji smagas vai vieglas traumas. Cietušie no notikuma vietas nogādāti Vidzemes slimnīcā, Pērnavas slimnīcā un Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Tāpat 17 notikumā iesaistītie nav guvuši veselībai bīstamas traumas, bet drošības nolūkā nogādāti slimnīcā veikt apskati un, ja nepieciešams, papildu izmeklējumus.

"MK autobuss" pārstāvji skaidroja, ka tas bija čarterreiss. Autobusa vadītājs, kurš bija pie stūres, ir gājis bojā negadījuma vietā, bet otrs autobusa šoferis aizvests uz slimnīcu ar lauztu kāju.

"MK autobuss" pārstāvji, atsaucoties uz izdzīvojušā šofera teikto, norādīja, ka pretīmbraucošā kravas automašīna zaudējusi kontroli un ietriekusies autobusā vadītāja pusē. Negadījuma vietā braukšanas apstākļi uz ceļa bija ļoti slikti sniegputeņa dēļ.

Valsts policija (VP) ir sākusi kriminālprocesu par sestdien, 26.novembrī, notikušo pasažieru autobusa un kravas mašīnas sadursmi Ainažos. Kriminālprocesā tiks skaidrots ceļu satiksmes negadījuma iemesls.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Kariņš nolēmis atkāpties no ārlietu ministra amata

ijušais Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien pēc tikšanās ar pašreizējo premjeri Eviku Siliņu (JV) paziņoja, ka nolēmis atkāpties no ārlietu ministra amata.

Sabiedrība Augusi sabiedrības tolerance pret cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem

Pēdējos gados ir augusi Latvijas sabiedrības tolerance pret cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem un pašlaik vairāk nekā 74% Latvijas iedzīvotāju būtu gatavi uztvert cilvēkus ar garīga rakstura traucējumiem kā kaimiņus vai kolēģus, liecina Labklājības ministrijas (LM) veiktais pētījums par iedzīvotāju informētību un izpratni par deinstitucionalizācijas procesu.

Sabiedrība Nesāks kriminālprocesu saistībā ar ES fondu zaudēšanu PSKUS ēkas projektā

Ģenerālprokuratūra, noslēdzot pārbaudi, nolēmusi nesākt kriminālprocesu saistībā ar Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējuma zaudēšanu VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas" (PSKUS) ēkas projektā.

Sabiedrība Politologs: Kariņa lidojumu skandālā reālākais iznākums būtu viņa demisija

Bijušā Ministru prezidenta, pašreizējā ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) avioreisu skandālā reālākais iznākums būtu viņa demisija, taču tam vajadzēja notikt jau laicīgi, un tādā gadījumā "Jaunā vienotība" (JV) tagad būtu daudz labākā pozīcijā, intervijā Latvijas Radio sacīja politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

Lasiet arī

Kultūra Paziņoti Latvijas Literatūras gada balvas nominanti

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā ceturtdien noskaidroti Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) nominanti.

Sabiedrība Taksometru vaučeru tirdzniecību Rīgas lidostā varētu sākt aprīlī

Taksometru vaučeru tirdzniecību VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" varētu sākt aprīlī, ceturtdien preses konferencē medijiem sacīja Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Sabiedrība Kurš visbiežāk uzstājās no tribīnes?

Saeima šī gada ziemas sesiju slēdz 28.martā un pavasara sesiju sāks 8.aprīlī.

Pasaule Krievija pārceļ kara lidmašīnas no Pleskavas uz Sibīriju

Krievija pārvieto Pleskavā izvietotās kara transporta lidmašīnas "Il-76" uz 2700 kilometru attālo Hantu-Mansu reģionu, jo bažījas par iespējamiem Ukrainas gaisa uzbrukumiem, ziņo igauņu laikraksts "Louna-Eesti Postimees".