• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šodien vēlēs RSU rektoru

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 07:34, 23.11.2022


Šodien plkst.14 Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) norisināsies RSU Satversmes sapulce, kurā vēlēs jauno universitātes rektoru, liecina informācija RSU mājaslapā.


Foto: LETA

Jau ziņots, ka RSU Padome kā rektora amata kandidātu nākamajam termiņam virza pašreizējo augstskolas rektoru profesoru Aigaru Pētersonu.

Satversmes sapulce sastāv no 130 augstskolas pārstāvjiem, kuru vidū ir gan RSU akadēmiskais un administratīvais personāls, gan studenti. Ievēlēšanai pretendentam jāiegūst vairāk nekā puse Satversmes sapulces locekļu balsu.

Jau ziņots, ka RSU izsludināja konkursu uz rektora amatu. No amata kandidātiem tika sagaidīta nevainojama reputācija, vismaz trīs gadu pieredze vadošā amatā pēdējo desmit gadu laikā, zinātnes doktora grāds, akadēmiskā darba pieredze, kā arī pieredze un sasniegumi zinātnē un augstākās izglītības jomā.

RSU rektora amatam pieteicās trīs pretendenti, tai skaitā arī kandidāts no ārvalstīm. Pretendentu iesniegto dokumentu pārbaudei, kā arī konsultanta pakalpojumiem vērtēšanas procesā padome piesaistīja personāla atlases kompāniju "Fontes Executive Search".

Izvērtējot kandidātus divās kārtās, uz ievēlēšanu Satversmes sapulces sēdē padome vienbalsīgi lēma virzīt Pētersonu. Viņa pirmais piecu gadu termiņš beigsies šā gada 31.decembrī, un saskaņā ar likumu rektoru uz piecu gadu termiņu ievēlē ne vairāk kā divas reizes.

Rektora bruto alga noteikta 9052 eiro mēnesī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība IZM varētu samazināt minimālā skolēnu skaita prasību

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) piedāvā samazināt minimālā skolēnu skaita prasību vidusskolas posmā pierobežas skolās un pieejamības skolās, liecina jaunākā finansēšanas modeļa "Programma skolā" versija.

Kriminālziņas Pērn IKVD visvairāk sūdzību saņemts no vecākiem par pedagogu darbu

Pērn Izglītības kvalitātes valsts dienestā (IKVD) visvairāk sūdzību saņemts no izglītojamo vecākiem par pedagogu darbu, liecina IKVD publiskais pārskats par 2023.gadu.

Sabiedrība Vidusskolēni izkrituši galvenokārt matemātikas eksāmenā

Optimālā līmeņa centralizētajā eksāmenā matemātikā 15% minimālo kopvērtējuma slieksni nav sasnieguši ap 2700 vidusskolēnu, liecina Valsts izglītības satura centra (VISC) pirmie provizoriskie rezultāti.

Sabiedrība Izglītības un zinātnes ministrijas departamentu vadīs volejbolists Samoilovs

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamentu turpmāk vadīs pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs.