• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vilciens Dobelē uzbraucis jaunietim, kurš gājis bojā notikuma vietā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:23, 21.11.2022


Vilciens Dobelē uzbraucis jaunietim, kurš gājis bojā notikuma vietā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.


Foto: LETA

Kā liecina sākotnējā informācija, svētdien, 20.novembrī, ap plkst.12.55 Dobelē kravas vilciens, lai arī tika veikta signalizēšana un ekstrēmā bremzēšana, uzbrauca 2005.gadā dzimušam jaunietim, kurš pa gājēju pāreju šķērsoja sliežu ceļus. No gūtajām traumām jaunietis gāja bojā notikuma vietā. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas.

Valsts policija uzsver, ka pirms dzelzceļa sliežu šķērsošanas jāpaskatās pa labi un pa kreisi, pārliecinoties, vai netuvojas vilciens, un tikai tad var iet pāri. Turklāt, klausoties mūziku austiņās, kā tas bija šajā traģiskajā negadījumā, vilcienu, kas tuvojas, nevar sadzirdēt.

Dzelzceļš ir paaugstinātas bīstamības zona. Ja ir nepieciešamība to šķērsot, tas jādara uzmanīgi, apdomīgi un bez steigas, jo vilcienu uzreiz nevar apturēt, kā arī nav iespējams šķērsli apbraukt. Turklāt atkarībā no vilciena ātruma un sastāva svara, bremzēšanas ceļš var būt līdz pat kilometram.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība «Viss sākas ar sapni»: Latvijas Universitāte nākamnedēļ atzīmēs 105.jubileju

Latvijas Universitāte (LU) nākamnedēļ, no 23.septembra līdz 28.septembrim, ar izglītojošiem, svinīgiem un izklaidējošiem pasākumiem atzīmēs 105.jubileju, informē universitāte.

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Lasiet arī

Kriminālziņas Liepājā septiņu kilometru attālumā no mājām atrod klaiņojam piecgadīgu meiteni

Liepājā septiņu kilometru attālumā no savām mājām atrasta klaiņojam piecgadīga meitene, turklāt pilsētā viņa nokļuvusi ar autobusu, informē Valsts policija.

Kriminālziņas Evakuēts tirdzniecības centrs «Akropole Alfa»

Nokrītot piekaramajiem griestiem, Rīgā pirmdien evakuēti cilvēki no tirdzniecības centra "Akropole Alfa".

Sports Rallijā Ungārijā bojā iet četri skatītāji

Ungārijā "Esztergom Nyrges" rallijā svētdien, vienai no sacensību automašīnām nobraucot no ceļa un ietriecoties skatītājos, bojā gāja četri cilvēki, kamēr vēl vairāki tika savainoti.

Kriminālziņas Apsūdzēs nama īpašnieku saistībā ar sirmgalvja bojāeju no krītošas lāstekas

Valsts policija rosinājusi apsūdzēt nama īpašnieku saistībā ar sirmgalvja bojāeju no krītošas lāstekas.