Atbalsts apkures cenu kompensēšanai varētu būt jāpapilldina - Indriksone

Sabiedrība
VS.LV 19:08, 15.08.2022 0

Atbalsta mehānisms iedzīvotājiem apkures cenu pieauguma kompensēšanai, par ko pagājušajā nedēļā vienojusies valdība un Saeima, varētu būt jāpapildina, intervijā raidījumā "Spried ar Delfi" norādīja ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA).

 
Foto: pixabay

Viņa pauda, ka pašlaik daļa siltumapgādes uzņēmumu vēl tikai iesniedz Sabiedriskajā pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK) tarifus nākamajai apkures sezonai, kas nozīmē, ka šobrīd vēl ir grūti prognozēt to, cik liels cenu pieaugums dažādās pašvaldībās gaidāms konkrēti siltumenerģijai.

Ministre atzīmēja, ka atsevišķām mājsaimniecībām pašlaik noteiktais atbalsts centralizētās siltumapgādes rēķinu segšanai, kas paredz noteikt samazinājumu 50% apmērā no starpības starp siltumenerģijas tarifu, kuru apstiprinājusi SPRK vai attiecīgā pašvaldība, un siltumenerģijas tarifa mediānu 68 eiro par megavastundu (MWh), varētu būt pietiekams, tomēr būs mājsaimniecības, kuras rēķinus samaksāt nespēs.

Indriksone konkrēti izcēla vienu grupu, kas nekvalificējas mājokļa atbalstam, tomēr šajos apstākļos var būt teju uz bankrota robežas. Šādos gadījumos palīdzībai būšot jārod īpašs krīzes atbalsts.

Politiķe neprognozēja konkrētu laiku, kad ar jauno atbalstu varētu nākt klajā, nenosakot arī to, vai tas varētu notikt pirms oktobrī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām vai pēc šī notikuma.

Jau ziņots, ka sestdien, 13.augustā, spēkā stājās grozījumi Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likumā, kas paredz veikt virkni pasākumu siltumapgādes un apkures izmaksu pieauguma daļējai segšanai mājsaimniecībām.

Grozījumi likumā veikti, lai mazinātu negatīvo sociālekonomisko ietekmi uz iedzīvotāju ienākumiem, kas saistīti ar iepriekš nepieredzētu energoresursu strauju cenu kāpumu.

Atbalsta pakotnē iekļauto pasākumu kopējo atbalsta summa būs ap 442,25 miljoniem eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Sabiedrība Kā ārzemnieki dienēs Latvijas armijā (+VIDEO)

Aizsardzības ministrija paredzējusi mainīt Militārā dienesta likumu, lai palielinātu karavīru skaitu.

Lasiet arī

Kultūra Luvra varētu piešķirt portretam «Mona Liza» atsevišķu telpu

Pasaules slavenākajam Leonardo da Vinči portretam "Mona Liza" Luvrā varētu atvēlēt atsevišķu telpu, sestdien paziņoja muzeja prezidente.

Sports Porziņģis ar 18 punktiem palīdz «Celtics» sērijā atgūt vadību (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas trešajā mačā guva 18 punktus un sekmēja Bostonas "Celtics" uzvaru.

Ekonomika Vidzemes tūrisma uzņēmēja: sezonas laikā visbiežāk viesojas latvieši (+VIDEO)

Cilvēki galvenokārt par kempingu uzzina no citiem viesiem, tīmekļvietnes, vietnēm Facebook un Instagram, vietnes TikTok.

Kultūra Balvu novada folkloras kopa «‎Upīte» radīja hitu «Žīguļi» (+VIDEO)

"Apzinātas vairāk kā 200 dziesmas un šķiet, ka vēl nav redzamas beigas".