• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kara noziegumu atbalstītājiem varēs atņemt Latvijas pilsonību

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:56, 21.04.2022


Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Pilsonības likumā, kas dod tiesisku pamatu atņemt Latvijas pilsonību kara noziegumus atbalstošām personām, kuras pilsonības atņemšanas gadījumā nekļūs par bezvalstniekiem.



Tieslietu ministrijas (TM) piedāvātie un vēlāk Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas precizētie, šodien parlamentā pieņemtie grozījumi nosaka Latvijas pilsonības atņemšanu personai, kas sniegusi būtisku finansiālu, materiālu, propagandisku, tehnoloģisku vai cita veida atbalstu valstīm vai personām, kuras ir veikušas darbības, tai skaitā genocīdu, noziegumu pret mieru, noziegumu pret cilvēci, kara noziegumu, kas grauj vai apdraud demokrātisku valstu teritoriālo integritāti, suverenitāti un neatkarību vai konstitucionālo iekārtu.

Tāpat pilsonību varēs atņemt, ja pati persona būs piedalījusies augstāk minēto darbību veikšanā.

Pilsonību varēs atņemt tādā gadījumā, ja persona nekļūs par bezvalstnieku, tātad to varēs atņemt dubultpilsoņiem, bet nevarēs atņemt kara noziegumu atbalstītājiem, kuriem Latvijas ir vienīgā pilsonība.

Noteikts, ka informāciju par to, ka attiecīgā persona veikusi kādu no minētajām darbībām, sniegs valsts drošības iestādes.

Lēmuma par pilsonības atņemšanu apstrīdēšana un pārsūdzēšana neapturēs tā darbību.

Jau ziņots, ka attiecīgais jautājums aktualizējies pēc Krievijas 24.februārī sāktā iebrukuma Ukrainā. Līdz ar šādu grozījumu pieņemšanu valstij varētu būt pamats lemt par pilsonības atņemšanu Krievijas miljardierim Pjotram Avenam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Lasiet arī

Sabiedrība Jūrmalā rīkos bezmaksas kursus tiem, kas vēlas naturalizēties

Jūrmalas pilsētas pašvaldība rīko bezmaksas kursus tiem iedzīvotājiem, kuri vēlas naturalizēties, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas pilsonībā rosināts uzņemt ārstu Baselu Jakubu Vahbi

Saeimas ceturtdienas, 22.aprīļa, sēdē paredzēts konceptuāli skatīt likumprojektu par ārsta Basela Jakuba Vahbi, kurš bērniem veicis unikālas operācijas, atzīšanu par Latvijas pilsoni.