• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bordāns aicina pašvaldības neizsniegt atļaujas 9.maijā rīkot pasākumus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:15, 17.03.2022


Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (K) aicina ikvienu Latvijas pašvaldību, tostarp arī Rīgas, neizsniegt atļaujas 9.maijā rīkot jebkādus ar tā saukto "Uzvaras dienu" saistītos publiskos pasākumus, aģentūru LETA informēja Tieslietu ministrija.


Foto: LETA

Bordāns norāda, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīms sācis karu pret Ukrainu un visu brīvo pasauli. Veicot karadarbību pret neatkarīgu valsti, Krievijas puses darbībās ir saskatāmas kara noziegumu pazīmes, jo īpaši attiecībā uz uzbrukumiem civiliedzīvotājiem, tostarp bērniem.

Šī pati Krievijas valsts ar tās pašreizējo režīmu ir Padomju Savienības tiesību un saistību mantiniece. Tie paši Krievijas tanki, kas Maskavā piedalās 9.maija "uzvaras parādē" Sarkanajā laukumā, šobrīd šauj uz ukraiņiem, norāda politiķis.

Bordāns pauž, ka šādos apstākļos jebkāda "Uzvaras dienas" atzīmēšana uzskatāma ne tikai par agresīvu, amorālu un sabiedrību šķeļošu, bet arī par rīcību, kas netieši attaisno ar Krievijas, kā PSRS tiesību un saistību mantinieces, uzbrukumu Ukrainā izdarītos kara noziegumus.

9.maijā bijušajās Padomju Savienības republikās tiek atzīmēta tā dēvētā Uzvaras diena par godu uzvarai pār nacistisko Vāciju. Pirms pandēmijas šajā dienā katru gadu tiek rīkots publisks pasākums pie Uzvaras pieminekļa Pārdaugavā Rīgā, kā arī citās Latvijas pilsētās.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī

Sabiedrība Uz iespējamām provokācijām 9.maijā sola «nepārprotamu un izlēmīgu» reakciju

Valsts policija un Valsts drošības dienests (VDD) 9.maijā pastiprināti uzraudzīs drošību visā Latvijā un sola "nepārprotamu un izlēmīgu" reakciju uz provokācijām, kad tiks fiksēta Krievijas agresijas un kara noziegumu slavināšana.

Kriminālziņas Kozlovskis: Arī šogad 9.maijam gatavosimies ļoti nopietni

Latvijas tiesībsargājošās un drošības iestādes arī šogad 9.maijam gatavosies ļoti nopietni, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Kriminālziņas Pašlaik nav signālu par to, ka 9.maijā varētu tikt gatavotas kādas provokācijas

Pašlaik nav signālu par to, ka 9.maijā varētu tikt gatavotas kādas provokācijas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Pasaule Britu izlūki: 9.maija parāde Maskavā demonstrēja krievu armijas problēmas

Tradicionālā 9.maija militārā parāde Maskavā demonstrēja Krievijas bruņoto spēku pamatproblēmas, ar ko tie saskaras 15 mēnešus pēc pilna mēroga kara uzsākšanas Ukrainā, norāda britu militārā izlūkdienesta speciālisti.