Apelācijas instance skatīs pagaidu aizsardzības piemērošanu LM ierēdnes vakcinācijas lietā

Sabiedrība
LETA 01:43, 24.01.2022 0

Rīga, 24.janv., LETA. Administratīvā apgabaltiesa šodien rakstveida procesā skatīs pagaidu aizsardzības piemērošanu Labklājības ministrijas (LM) ierēdnes Sandras Ruckas, viņas vīra Gunāra Rucka un meitas Kristīnes Ruckas vakcinācijas lietā.



Rīga, 24.janv., LETA. Administratīvā apgabaltiesa šodien rakstveida procesā skatīs pagaidu aizsardzības piemērošanu Labklājības ministrijas (LM) ierēdnes Sandras Ruckas, viņas vīra Gunāra Rucka un meitas Kristīnes Ruckas vakcinācijas lietā.

Tiesa vērtēs, vai ļaut pieteicējiem turpināt darbu līdz pamatlietas izskatošai.

Tiesa lietu pēc būtības skatīs rakstveida procesā 9.februārī.

Iepriekš Administratīvā rajona tiesa atzina, ka vakcinācijas pienākums, paredzot sekas neizpildes gadījumā, ierobežo privātpersonu tiesības uz privāto dzīvi un tiesības brīvi izvēlēties nodarbošanos un darbavietu atbilstoši savām spējām un kvalifikācijai.

Rucku ģimene spriedumu pārsūdzēja.

Jau vēstīts, ka šī ir pirmā skatītā lieta par valdības ārkārtējās situācijas rīkojumā iekļauto pienākumu vakcinēties pret Covid-19.

Šī pati tiesa lēma noraidīt arī vairāku tiesnešu pieteikumu, kuri lūdza tiesu izvērtēt valdības noteikto pienākumu vairāku sfēru darbiniekiem obligāti vakcinēties pret Covid-19. Arī viņi spriedumu ir pārsūdzējuši.

Kopumā Administratīvā rajona tiesa ir saņēmusi ap 200 šāda veida pieteikumus.

Covid-19 ierobežošanai valdība ir noteikusi, ka darbinieki valsts un pašvaldību institūcijās no 15.novembra savus darba pienākumus var veikt tikai tad, ja viņiem ir Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Arī privātajā sektorā darbinieki klātienē no 15.decembra darbu varēs veikt tikai tad, ja viņiem būs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība JV atsakās piedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) nolēmusi nepiedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā, aģentūru LETA informēja partijā.

Sabiedrība Uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu

Ir jārēķinās, ka uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu, jo, lai gan inflācija vairs būtiski neaug, izmaksu līmenis nav krities un konkurēt kļūst arvien grūtāk, intervijā aģentūrai LETA atzina konsultāciju kompānijas EY partneris, Stratēģijas un darījumu konsultāciju nodaļas vadītājs Baltijas valstīs Guntars Krols.

Sabiedrība Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara

Diennakts vidējai gaisa temperatūrai paaugstinoties virs +15 grādiem, Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Sabiedrība Ceturtdien gaiss Latvijā iesils līdz +23 grādiem

Ceturtdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +20..+23 grādiem, vienīgi daļā piekrastes tā nepārsniegs +18 grādus, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Opozicija vēlas, lai debates notiek tikai valsts valodā

Opozīcijā esošie "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) sagatavojuši grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas liegtu rīkot priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Sabiedrība Āgenskalna tirgū gaidāms īpašs pasākums - Ukrainas diena!

Latvijā dzīvojošie ukraiņi aicinās kopā gatavot, dziedāt, dejot un piedalīties dažādās radošajās darbnīcās.