Pārbaudēs PVD visbiežāk konstatē nepareizu mutes un deguna aizsega valkāšanu

Sabiedrība
LETA 11:21, 23.11.2021 0

Veicot pārbaudes Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) uzraudzības objektos, laikā no 11.oktobra līdz 19.novembrim PVD inspektori visbiežāk konstatējuši, ka pārtikas apritē iesaistīto uzņēmumu darbinieki nav ievērojuši pareizu mutes un deguna aizsega valkāšanu, aģentūra LETA noskaidroja dienestā.

 

Kopumā minētajā laika posmā PVD konstatējis144 gadījumus, kad pārtikas apritē iesaistīto uzņēmumu darbinieki nav ievērojuši Covid-19 dēļ noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus vai arī nav pieprasījuši to darīt uzņēmuma klientiem.

Lai arī visbiežāk konstatēta nepareiza mutes un deguna aizsega valkāšana, dienests konstatējis arī citus pārkāpumus. Tostarp, kā uzskaitīja dienestā, kāds pārtikas nozares uzņēmums nav sekojis līdzi tam, lai katram veikala apmeklētājam būtu iepirkumu groziņš, līdz ar to tirdzniecības zālē pārsniegts pieļaujamais cilvēku skaits, nav nodrošināta un uzraudzīta distances ievērošana starp veikala apmeklētājiem, nav nodrošināti dezinfekcijas līdzekļi un tamlīdzīgi.

PVD norādīja, ka saņemot aizrādījumu, pārkāpums attiecīgajā uzņēmumā parasti ticis novērsts.

Jau ziņots, ka ārkārtējās situācijas laikā Covid-19 ierobežojumus varēs kontrolēt arī ne tikai policija un veselības resors, bet vēl vairākas iestādes, tostarp, PVD un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Tāpat ziņots, ka valstī līdz 11.janvārim izsludināta ārkārtējā situācija, tādējādi spēkā stājoties vairākiem Covid-19 izplatības novēršanai paredzētiem ierobežojumiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī, lai konstatētu bojājumus vai traucējumus trauksmes sirēnu darbībā un to skaņas signāla dzirdamībā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Sabiedrība Tetovēšanas meistars

Viss par jūsu sapņu profesiju vai kur doties, lai kļūtu par tetovētāju

Sabiedrība Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība «BB ir proraška ka jv un progkomunisti»: soctīklos par ārlietu ministri (+VIDEO)

Baiba Braže tiek apsūdzēta kopējās Baltijas diplomātijas graušanā.

Lasiet arī

Sabiedrība Otrdien vietām valsts dienvidos gaidāms pērkona negaiss

Otrdien Latvijas lielākajā daļā būs sauss laiks, bet vietām valsts dienvidos izaugs lietus un negaisa mākoņi, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika Jelgavā tīršķirnes govis audzē dabiskās pļavās (+VIDEO)

13 hektāru lielās ganības atrodas pie Iecavas un Lielupes satekas.

Pasaule Spānija pieprasa no Argentīnas prezidenta publisku atvainošanos

Spānija pirmdien pieprasījusi publisku atvainošanos no Argentīnas prezidenta Havjera Mileja par Spānijas premjerministra Pedro Sančesa sievas nodēvēšanu par korumpētu.

Kriminālziņas Traģisko avāriju ar bojāgājušo nedēļas nogalē Ventspilī izraisījis iereibis jaun

Ceļu satiksmes negadījumu, kurā sestdien, 18.maijā, Ventspilī gāja bojā jauniete, izraisījis dzēris jauns autovadītājs, informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Madara Šeršņova.