• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Austrālijā varētu būt pieprasīti Latvijas koka būvmateriāli (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 07:29, 21.05.2024


Zaļais kontinents ir sācis miljardu dolāru vērtu mājokļu pārbūves programmu.


Latviešu uzņēmēji bez problēmām varētu nodrošināt austrāliešus ar šādām mājām.

Sabremzējoties būvniecības tirgum Eiropā, Latvijas būvniecības nozarē strādājošie uzņēmumi meklē sev noieta tirgus ārpus Eiropas Savienības. Maija tika aizvadīta lielākā būvniecības un dizaina izstāde Austrālijā “Sydney Build 2024”, kurā Latviju pārstāvēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) ārējās ekonomiskās pārstāvniecības Austrālijā vadītāja Sabīne Kazaka un Latvijas būvniecības uzņēmumi.

“No konkurences viedokļa Eiropas būvniekiem ir būtiska priekšrocība, jo pielietoto tehnoloģiju ziņā, īpaši koka būvniecības segmentā Eiropas uzņēmumi tehnoloģisko risinājumu ziņā ir vismaz par pieciem gadiem priekšā Austrālijai,” skaidro S.Kazaka, piebilstot, ka vislielākā interese ir par mūsu pieredzes pārņemšanu moduļa un paneļa māju būvniecībā, kas ir efektīvs un ātrs veids, kā risināt mājokļu deficītu, kurš šobrīd ir īpaši aktuāls vairākos Austrālijas štatos.

Austrālijā jau vēsturiski bijušas nepietiekamas investīcijas mājokļu jomā, kas ir radījis ievērojamu piedāvājuma trūkumu un augstas cenas. Tādēļ šobrīd mājokļu attīstībai ir izsludinātas valdības atbalsta programmas vairāku miljardu Austrālijas dolāru apmērā.

Latvijas uzņēmumi potenciāli varētu vest paneļus un logus un sadarbībā ar vietējiem uzņēmumiem būtiski paātrināt jauno rajonu attīstību, tādā veidā kompensējot pieprasījuma kritumu Skandināvijas valstīs un Vācijā, kuras līdz šim bijuši stabilākie Latvijas būvnieku eksporta partneri.

Īstenojot lielākus projektus Austrālijā, nozīmīgu lomu spēlē katra štata valdība. LIAA ir gatava sniegt nepieciešamo atbalstu un konsultācijas, lai palīdzētu Latvijas uzņēmumiem ieiet Austrālijas tirgū.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Eksperts: aizkavēts maksājums par pakalpojumiem sabojās kredītvēsturi (+VIDEO)

Labākā pieeja ir ik dienu piekopot pārdomātus finanšu ieradumus.

Ekonomika Baltijā sākas viedo māju bums (+VIDEO)

Papildus var ietaupīt, modernizējot esošo elektrības instalāciju.

Ekonomika Atļauj "Latvijas Gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu

Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 3.35 eiro.

Ekonomika Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti

Rīgas pašvaldības šovasar izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā Joŗģa Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti, savukārt konkursu Vanšu tilta pārbūvei plānots izbeigt bez rezultāta un izsludināt jaunu iepirkumu.

Lasiet arī

Pasaule Policija Austrālijas ogļu ostā aiztur 109 klimata protestētājus

Austrālijas policija pirmdien paziņoja, ka pēc valsts lielākās ogļu ostas blokādes aizturēti 109 klimata aktīvisti, tostarp pieci bērni un 97 gadus vecs garīdznieks.

Pasaule Austrālijā sestdien notiek referendums par aborigēnu īpašajām tiesībām

Austrālijā sestdien notiek referendums par konstitūcijas grozījumiem, kas paredz īpašas tiesības aborigēniem, tajā skaitā atsevišķas aborigēnu konsultatīvas padomes izveidi.

Pasaule Austrālijā 14.oktobrī notiks referendums par aborigēnu īpašajām tiesībām

Austrālijā 14.oktobrī notiks referendums par aborigēnu īpašajām tiesībām ietekmēt likumdošanas procesu, trešdien paziņoja valsts premjerministrs Entonijs Albanīzs.

Pasaule Vīrietim apsūdzības par 110 dzimumaktiem ar bērniem, kas jaunāki par 10 gadiem

Bijušais bērnu aprūpes darbinieks apsūdzēts 91 bērna seksuālā izmantošanā.