• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tetovēšanas meistars

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:30, 20.05.2024


Viss par jūsu sapņu profesiju vai kur doties, lai kļūtu par tetovētāju



Tetovēšanas industrija mūsdienu pasaulē ir nenoliedzams mākslas veids, kas ir neticami populārs, un tetovējuma mākslinieka profesija ir aktuālāka nekā jebkad agrāk. Paskaties apkārt un paskaties uz garāmgājējiem, katrs otrais iet ar tetovējumu redzamā vietā, katrs pirmais eleganti paslēpj to zem drēbēm. Visiem šiem cilvēkiem ir nepieciešams kvalitatīvs serviss un izcils tetovētājs, visi šie cilvēki jūs gaida dažādās šīs skaistās planētas vietās, tad ko jūs gaidāt?

Šajā rakstā VEAN TATTOO atbildēs uz jums interesējošiem jautājumiem un pastāstīs, kas jums jāzina par šo neapšaubāmi radošo, aizraujošo un tajā pašā laikā nopietno profesiju. Kādas prasmes ir tetovējuma māksliniekam, un kam jums jābūt gatavam.

Kur notiek visa burvība vai kādās iestādēs viņi māca tik “nenozīmīgu” profesiju kā tetovētājs?

Vēl pirms 20 gadiem tetovētājs netika uztverts kā nopietna, stabila profesija, un apmācība bija sarežģīta. Atrast tetovēšanas apmācības kursus bija gandrīz neiespējami. Lielākā daļa amatnieku apmācījās patstāvīgi, kas bieži vien noveda pie negatīviem rezultātiem drošības un sterilitātes kontroles trūkuma, kā arī zemās darba kvalitātes dēļ.

Tetovētājs nav tikai par skaistām bildēm un foršām skicēm, tā ir nopietna profesija ar lielu atbildību. Galu galā tetovēšanas mākslinieki strādā ar citu cilvēku ādu, injicē tinti zem ādas un papildus radošajam komponentam ir stingri jāievēro vissvarīgākā darba daļa - drošības pasākumi visos tetovēšanas procesa posmos.



Lai izvēlētos kvalitatīvas apmācības, rūpīgi izpētiet piedāvājumu tirgū. Ticiet, studijām nav vērts ietaupīt. Izvēloties tetovēšanas kursu, izvēlieties perspektīvu. Piemēram, VEAN TATTOO, būdams globāls tīkls, var piedāvāt apmācību gandrīz jebkur pasaulē. Darba gadi ir ļāvuši iegūt milzīgu pieredzi, kas ļauj dalīties ar vērtīgu informāciju ar studentiem. Ir jāsaprot, ka ne visi tetovēšanas mākslinieki ir sliecas apgūt un nodot savu amatu tālāk, tāpēc ir svarīgi pētīt, kur jau ir atlasīti pieredzējuši mentori, kuri saprot, kas skolēnam nepieciešams un kā ar viņu mijiedarboties pēc iespējas produktīvāk.

Augsti kvalificētas studijas bieži vien nodrošina iespēju mācīties uz nomaksu, kas samazina finansiālās izmaksas un neietekmē gaidāmo apmācību kvalitāti.



Viens no aizraujošākajiem un apturīgākajiem jautājumiem ceļā uz sapni. Vai ir iespējams kļūt par tetovētāju, ja nezināt, kā zīmēt?

Protams, mākslas izglītība un prasme zīmēt ir milzīgs pluss šajā radošajā profesijā. Bet zīmēšana nav tikai dāvana, tā ir arī prasme, ko var attīstīt. Kā zināt, vai jums ir šī dāvana, nemēģinot to atklāt, izmantojot jaunas zināšanas un praksi? Tāpēc jautājums par zīmēšanu nav pilnīgi pareizs. Pareizā atbilde uz šo jautājumu ir: ja esi neatlaidīgs, nebaidies no darba, tiecies pēc jaunām zināšanām un sevis pilnveidošanas, tev ir visas iespējas kļūt par profesionāli šajā jomā.



Un tagad par labāko daļu. Par perspektīvām.

Šajā raksta daļā mēs pazemināsim nopietnības pakāpi un pāriesim pie patīkamiem brīžiem un izredzēm. Kāds ir tetovētāja attīstības ceļš pēc tetovēšanas kursu pabeigšanas un licences iegūšanas? Viss ir atkarīgs no tevis un tavas neatlaidības, kā arī no tavas spējas uzņemt jaunas zināšanas. Tetovētāja karjera patiesi paver daudzas durvis.

Pirmkārt, tie ir stabili ienākumi, kuriem nav griestu. Jūsu vērtība aug kopā ar jums, jo vairāk jūs iegūstat pieredzi un attīstāties, jo dārgāki kļūst jūsu pakalpojumi. Izpeļņas gradācija sākuma līmenī sākas no 1000 eiro mēnesī un var sasniegt 14 000 eiro mēnesī un vairāk, atkarībā no jūsu prasmēm un profesionalitātes.

Otrkārt, tā ir iespēja izpausties sabiedriski. Komunikācija ar jauniem cilvēkiem, tetovējumu kopiena, dalība dažādos pasākumos, piemēram, tetovēšanas konvencijās u.c.

Treškārt, jūs varat strādāt jebkur, būt vieszvaigzne citās tetovēšanas studijās visā pasaulē, un tas ir patiešām forši.



Noslēgumā mēs atzīmēsim, ka laiki, kad radošums un nauda nebija savienojami, ir sen pagājuši. Mūsdienās māksliniecisko profesiju joma, tajā skaitā tetovētāju, vairs nav saistīta ar finansiālām grūtībām. Nebaidieties darīt kaut ko tādu, kas izraisa jūsu patiesu interesi un iedvesmu. Tikai tie, kas tic sev, spēj pilnībā izmantot savu potenciālu.

Apmaksāta publikācija


Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Kriminālziņas Linkaits izstājies no JKP

Bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits izstājies no Jaunās konservatīvās partijas (JKP), ceturtdien ziņo Latvijas Televīzija.

Kriminālziņas Kā nekļūt par noziedznieka upuri, iepērkoties internetā (+VIDEO)

Krāpnieks bieži atsūta saiti uz viltus vietni, kas ir izveidota līdzīga kādam no populāriem kurjerdienestiem.

Sabiedrība Trenē spēju izvērst mobilizācijas centrus

Rīt Nacionālie bruņotie spēki izvērsīs mobilizācijas centrus Rīgā, Saldū, Valmierā, Jēkabpilī un Gulbenē, lai trenētu un pilnveidotu kārtību, kādā krīzes situācijā Latvijas pilsoņi tiek aicināti un iesaukti bruņotajos spēkos.

Ekonomika Jautājuma likmes ir augstas... Asociācijas viedoklis par darbībām ar LMT un Tet

Latvijas Telekomunikāciju asociācija aicina atcerēties ne vien par Telia un valsts maka interesēm, bet paturēt prātā arī Latvijas telekomunikāciju nozares kopējo veselību, valsts drošības jautājumus, attīstības perspektīvu un lietotāju intereses, lai arī turpmāk varam lepoties, ka esam Eiropas priekšpulkā ar jaudīgu nozari, pakalpojumu kvalitāti, tehnoloģiju attīstību un labiem piedāvājumiem.