• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievu emigrants Smoļjaņinovs dzied kopā ar latviešu mūziķiem (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 07:18, 21.05.2024


"Nekad iepriekš nevar zināt, vai notiks dzimšanas brīnums".


Viņš spēlēja krievu karavīru lomas, bet pretojās karam.

21.maijā 18:30 kultūras centra Grata JJ galerijā MuseumLV interaktīvajā koncertā "Vārdi un mūzika" klausītājus pulcēs aktieris un mūziķis Artūrs Smoļjaņinovs. Skatītājiem būs iespēja nobalsot par sev tīkamākajām jaunajām dziesmām, kuras mākslinieks pirmo reizi izpildīja savas nesenās Amerikas turnejas laikā. Mīļākās kompozīcijas tiks iekļautas viņa jaunajā albumā. Smoļjaņinovs sola godīgas vēlēšanas - bez politikas un papildinājumiem, ar mīlestību un mieru.

Pirms diviem gadiem Artūrs pameta Krieviju un kļuva par pasaules cilvēku. Latvijā viņš atrada jaunas mājas, satika mīlestību un sāka savu radošo dzīvi gandrīz no nulles. Gada laikā mākslinieks no vietējiem mūziķiem izveidoja grupu cheLovek. Kopā viņi izdeva savu pirmo minialbumu "四" ("Četri"). Vienai no dziesmām "Elsinora" ("Palīdzi cilvēkam") Latvijā uzņemts emocionāls video - talantīga un brīva cilvēka dvēseles sauciens.

Visu dziesmu mūzikas un vārdu autors ir pats Artūrs. Sacerēt dziesmas viņš sāka savā iepriekšējā krievu dzīvē. Savu žanru viņš sauc par "kino-roku", un viņš pats darbojas kā režisors un scenārija autors katrai kompozīcijai, kurai parasti ir kāds varonis un ļoti kinematogrāfisks sižets.

"Gadu gaitā esmu uzkrājis daudz materiālu - muzikālu un poētisku... Es rakstu gandrīz katru dienu," saka Smoļjaņinovs. - Lielāko daļu dziesmu vēl nav dzirdējis gandrīz neviens, pat mani mūziķi ne... Pēc savas pieredzes esmu pārliecināts, ka dziesma patiesi dzimst brīdī, kad tai ir pirmais skatītājs un klausītājs. Tas ir tā, it kā viņš viņu apaugļo, garīgo, piepilda ar īstu dzīvi... Vai arī nē - ir "aizdedzes kļūdas". Nekad iepriekš nevar zināt, vai notiks dzimšanas brīnums. Tas [process] vienmēr sastāv no mēģinājumiem un kļūdām."

Smoļaņinovs sniedza savus pirmos nepublicēto dziesmu paraugus nesenās Amerikas turnejas laikā, tostarp protesta akcijas laikā pie Krievijas vēstniecības Vašingtonā - "Par godīgām vēlēšanām". Izrādes dažādās pilsētās piesaistīja pilnas zāles un vissiltākās publikas atsauksmes.

"Es redzēju ļoti laipnu, ļoti atvērtu cilvēku, ļoti īstu cilvēku," savā Instagram ierakstīja kāda skatītāja no Denveras. - Viņā vispār nebija dusmu vai pārspīlētas sarežģītības, absolūti nekā negatīva... Vai nu drosmīgs, vai fatālists. Un neatlaidīgs - neskatoties uz milzīgo nogurumu, viņš uzvedās ļoti drosmīgi. Publika viņu iemīlēja, cilvēki viņu praktiski nelaida lidmašīnā... Bija daudz mīlestības un gudras, dziļas dzīves tēmas."

Vasarā Artūram būs jaunas turnejas Melnkalnē un ASV - grafiks ir ļoti saspringts. Latvija ir īpaša vieta jaunajā mākslinieka dzīves kartē. Tai tiek pievērsta īpaša uzmanība.

Mīlestības un miera zīmē, kas mūsdienās cilvēkiem tik ļoti nepieciešama, notiks Artura Smoļjaņinova jauns instrumentālais koncerts ar grupas cheLovek pianistu Ēvaldu Lazareviču kultūras centra Grata JJ galerijā MuseumLV. Galerijas vadītāja Jūlija Eresko personīgi izvēlējās fotogrāfiju koncerta reklāmas plakātam, uzskatot to par mākslas aktu.

Pirms pasākuma sākuma katrs skatītājs saņems sarakstu ar dziesmu nosaukumiem un zīmuli. Viņš varēs atzīmēt visu, kas viņam patika vai nepatika. "Mēs organizēsim nelielas, bet ļoti godīgas un brīvas "vēlēšanas": "uzvarētāji" dosies tieši studijas darbā." - iesaka mākslinieks.

Protams, tiks izpildītas arī publikas jau iemīļotas dziesmas no iepriekšējā albuma... Pasākuma otrajā daļā mākslinieks atbildēs uz skatītāju jautājumiem. Nav šaubu, ka atmosfēra būs vissiltākā. Izdari savu godīgo izvēli.

Krievijas varasiestādes paziņojušas par krimināllietas ierosināšanu pret aktieri Artūru Smoļjaninovu, kurš publiski kritizējis karu Ukrainā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Pasaulslavenais Joss Stellings nākammēnes Rīgā prezentēs jaunu filmu (+VIDEO)

Tas ir jauna vīrieša un nobriedušas sievietes, bijušās balerīnas ar neizdevušos dzīvi, sarežģīto savstarpējo attiecību stāsts.

Kultūra Augusta sākumā notiks Vecrīgas zaļumballe

Šogad 2.augustā no plkst.19 līdz 23 Māzās Jaunielas laukumā notiks Vecrīgas zaļumballe.

Kultūra Dailes teātrī top mistisks «Vārnas» iestudējums (+VIDEO)

"Liekas, ka šīs izrādes esmu gaidījis visu savu mūžu".

Kultūra Straupē šodien notiks septītie Latvijas vīndaru svētki

Straupes Zirgu pastā šodien notiks septītie Latvijas vīndaru svētki, aģentūru LETA informē "Straupes tirdziņa" pārstāvji. Vīndaru svētki norisināsies no plkst.11 līdz 15.

Lasiet arī