• Līga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas hokeja izlase aizvada izšķirošo cīņu par vietu ceturtdaļfinālā

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 06:52, 21.05.2024


Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Ostravā pasaules čempionāta B apakšgrupas pēdējā, septītajā spēlē tiksies ar ASV, un, uzvarot pamatlaikā, saglabās cerības iekļūt ceturtdaļfinālā ar nosacījumu, ja pēc tam Slovākija pamatlaikā zaudēs Zviedrijai.


Foto: LETA

Mačs "Ostrava Arena" sāksies plkst.17.20 pēc Latvijas laika, tiešraidē to pārraidot kanālam LTV7.

Vēl šodien Ostravā plkst.13.20 Francija cīnīsies ar ASV, bet plkst.21.20 nūjas krustos Zviedrija un Slovākija. Prāgā A apakšgrupas noslēgumā būs Austrijas-Lielbritānijas, Kanādas-Čehijas un Somijas-Šveices dueļi. Visas spēles vērojamas Latvijas sabiedrisko mediju tīmekļa vietnē "lsm.lv/hokejs", bet B apakšgrupas mačus šodien rādīs arī LTV7.

B apakšgrupā Zviedrijai ir 18 punkti un nodrošināta vieta ceturtdaļfinālā. ASV ir 13 punkti un arī nodrošināts ceturtdaļfināls, Vācijai un Slovākijai pa 12 punktiem, bet Latvijai ir deviņi punkti. Kazahstāna guvusi sešus punktus, Francijai ir četri punkti, bet Polijai ir viens punkts, kas izcīnīts mačā pret Latviju.

A apakšgrupā vadošajam trijniekam pēc sešām spēlēm nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, Kanādai ir 17 punkti, Čehijai - 15 un Šveicei - 14. Desmit punktus guvusi Somija, septiņus - Austrija, pa sešiem ir Norvēģijai un Dānijai, bet Lielbritānija ir bešā un pametīs augstāko divīziju.

Latvijas hokejisti turnīru sāka ar trim uzvarām, ar 5:4 papildlaikā pieveicot Polijas izlasi, ar 3:2 pagarinājumā - Franciju un ar 2:0 pamatlaikā - Kazahstānu. Pēc tam ar 1:8 tika atzīts Vācijas pārākums un ar 2:7 zaudēts Zviedrija, bet iepriekšējā mačā ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā tika uzvarēta Slovākija.

Čempionātā ļoti rezultatīvi spēlējošie amerikāņi meistarsacīkšu ievadā ar 2:5 zaudēja Zviedrijai, pēc tam ar 6:1 uzveica Vāciju un ar 4:5 papildlaikā zaudēja Slovākijai. Pēc tam trīs pārliecinošas uzvaras - 5:0 pār Franciju, 4:1 pār Poliju un 10:1 pār Kazahstānu.

ASV izlase ierasti pasaules čempionātos piedalās ar izlasi, kas lielākoties veidota no koledžu pārstāvjiem un Amerikas Hokeja līgā (AHL) spēlējošajiem hokejistiem, taču šoreiz tikpat kā visi ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu paspārnē. Izlasē pulcēti tādi NHL Visu zvaigžņu spēles dalībnieki kā Džonijs Gudro, Sets Džpunss, Zeks Verenskis un Breidiks Tkačuks.

Latvijas izlasē pēc iepriekšējā čempionāta izlaišanas ir atgriezies vārtsargs Elvis Merzļikins. No tiem spēlētājiem, kuri pērn izcīnīja bronzas godalgas, ierindā ir palikuši 17, bet no šī gada papildinājumiem debijas čempionāts ir septiņiem - vārtsargam Ērikam Vītolam, aizsargam Markusam Komulam, kā ar uzbrucējiem Haraldam Eglem, Raivim Ansonam, Eduardam Tralmakam, Martinam Laviņam un Fēliksam Gavaram.

No līdzi paņemtajiem spēlētājiem sākotnējā pieteikumā netika iekļauti Vītols, Laviņš un bronzas medaļas ieguvējs Arvils Bergmais, bet turnīra gaitā arī viņi tika iekļauti komandā. Pirmās divas spēles pasaules junioru čempionātā nopelnītās diskvalifikācijas dēļ nācās izlaist uzbrucējam Danam Ločmelim.

Pagājušā pasaules čempionāta labākais vārtsargs un turnīra vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs kopā ar pagājušās sezonas Stenlija kausa ieguvēju Teodoru Bļugeru turpina cīņas Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas turnīrā Vankūveras "Canucks" rindās. Arī aizsargs Uvis Jānis Balinskis NHL kluba Floridas "Panthers" rindās vēl cīnās par Stenlija kausu.

Traumu dēļ izlasē šogad nav pērn čempionātā spēlējušo uzbrucēju Rūdolfa Balcera, Ronalda Ķēniņa, Denisa Smirnova, Andra Džeriņa, kā arī spēles par bronzas medaļām uzvaras vārtu autora Kristiāna Rubīna.

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.

Latvijas izlases sastāvs dalībai 2024.gada pasaules čempionātā:

vārtsargi - Elvis Merzļikins (Kolumbusas "Blue Jackets", NHL), Ēriks Vītols (Keurū "KeuPa", Somija), Kristers Gudļevskis (Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins", Vācija);

aizsargi - Jānis Jaks, Kristaps Zīle (Litvīnovas "Verva", Čehija), Roberts Mamčics ("Nove Zamky", Slovākija), Arvils Bergmanis (Aļaskas Fērbenksas Universitāte, NCAA), Markuss Komuls (Truā-Rivjēras "Lions", Kanāda), Ralfs Freibergs (Hradeckrālovas "Mountfield"), Oskars Cibuļskis (Herningas "Blue Fox", Dānija), Kārlis Čukste (Jēvles "Brynas", Zviedrija);

uzbrucēji - Oskars Batņa (Mikeli "Jukurit", Somija), Roberts Bukarts, Rihards Bukarts (abi - Vītkovices "Ridera", Čehija), Renārs Krastenbergs (Grācas "99ers", Austrija), Haralds Egle (Liptovski Mikulāšas "MHK 32", Slovākija), Fēlikss Gavars (Sv. Lorenca Universitāte, NCAA), Dans Ločmelis (Masačūsetsas Universitāte Emerstā, NCAA), Kaspars Daugaviņš (Mihalovces "Dukla", Slovākija), Eduards Tralmaks (Kladno "Rytīrži", Čehija), Raivis Ansons (Vilksbāras/Skrentonas "Penguins", AHL), Miks Indrašis (Jēvles "Brynas", Zviedrija), Mārtiņš Dzierkals (Šellefteo AIK, Zviedrija), Rodrigo Ābols (Engelholmas "Rogle", Zviedrija).

ASV izlases sastāvs dalībai 2024.gada pasaules čempionātā:

vārtsargi - Čārlijs Lindgrēns (Vašingtonas "Capitals"), Alekss Nedeļkovičs (Pitsburgas "Penguins"), Trejs Ogustains (Mičiganas štata universitāte, NCAA);

aizsargi - Sets Džounss, Alekss Vlasiks (abi - Čikāgas "Blackhawks"), Maikls Keserlings (Arizonas "Coyotes"), Zaks Verenskis (Kolumbusas "Blue Jackets"), Lūks Hjūzs (Ņūdžersijas "Devils"), Džefs Petrijs (Detroitas "Red Wings"), Metjū Kesels (Sentluisas "Blues"), Džeiks Sandersons (Otavas "Senators");

uzbrucēji - Vils Smits, Raiens Lenards (abi - Bostonas Koledža, NCAA), Šeins Pinto, Breidijs Tkačaks (abi - Otavas "Senators"), Trevors Zīgrass (Anaheimas "Ducks"), Lūks Kanins (Sanhosē "Sharks"), Mets Boldijs (Minesotas "Wild"), Džonijs Gudro, Gevins Brindlijs (abi - Kolumbusas "Blue Jackets"), Kols Kofīlds (Monreālas "Canadiens"), Maikls Eisimons (Tampabejas "Lightning"), Kevinss Heiss (Sentluisas "Blues"), Broks Nelsons (Ņujorkas "Islanders"), Džoels Farabī (Filadelfijas "Flyers").


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Porziņģis: nākamais mērķis ir izcīnīt medaļas ar Latvijas izlasi (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis finālsērijas ceturtajā spēlē vēl nebija gatavs doties laukumā, sarunā ar Latvijas Televīziju atklāja sportists.

Sports Porziņģis kļūst par pirmo Latvijas basketbolistu - NBA čempionu

Kristaps Porziņģis ar Bostonas "Celtics" vienību pirmdien izcīnīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiontitulu, Porziņģim kļūstot par pirmo Latvijas basketbolistu - NBA čempionu.

Sports «Celtics» savā laukumā otrā iespēja nodrošināt NBA čempiontitulu

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics" pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas piektajā spēlē uzņems Dalasas "Mavericks", uzvaras gadījumā Porziņģim kļūstot par pirmo Latvijas basketbolistu, kuram izdevies izcīnīt NBA čempiontitulu.

Sports Ostapenko WTA rangā saglabā 13.vietu

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabājusi 13.pozīciju.

Lasiet arī

Sports Šveices hokejisti iekļūst pasaules hokeja čempionāta finālā (VIDEO)

Šveices hokejisti sestdien Prāgā pēcspēles metienos iekļuva pasaules hokeja čempionāta finālā.

Sports Čehijas hokejisti iekļūst pasaules hokeja čempionāta finālā (VIDEO)

Čehijas hokejisti sestdien Prāgā iekļuva pasaules hokeja čempionāta finālā.

Sports Pasaules hokeja čempionāta laikā Ostravā apzagti Latvijas hokejisti

Pasaules hokeja čempionāta laikā Ostravā ir apzagti Latvijas hokejistu viesnīcas numuriņi, ceturtdien vēsta ziņu portāls "TV3.lv".

Sports Kanādas un Šveices hokejisti iekļūst pusfinālā. Čehi un zviedri arī

Kanādas hokejisti ceturtdien Prāgā svinēja uzvaru un iekļuva pasaules hokeja čempionāta pusfinālā.