Pēc 15.novembra visi pakalpojumi un pasākumi notiks "zaļajā režīmā"

Sabiedrība
LETA 16:03, 02.11.2021 0

Pēc 15.novembra, beidzoties valstī noteiktajai "mājsēdei", iecerēts, ka aizvien spēkā paliks virkne ierobežojumu, tāpat kā pamatā visi pakalpojumi un pasākumi notiks tikai "zaļajā režīmā", valdības sēdē pavēstīja veselības ministra padomnieks Kaspars Bērziņš.

 
Foto: LETA

Viņš skaidroja, ka iecerēts atcelt iepriekšējos izņēmumus, kad pakalpojumus varēja saņemt nevakcinēti klienti gadījumā, ja pakalpojumu saņēmējs bija vakcinēts, kā arī tā dēvētos nedrošos pasākumus varēja sniegt ārtelpās.

Izņēmumi, kuri aizvien saglabāsies "sarkanajā režīmā", iekļauj pastu, sabiedrisko transportu, finanšu pakalpojumus, fotogrāfijas dokumentiem, dažāda veida remontu, tostarp avāriju novēršanu, publiskos pakalpojumus, ēdināšanas pakalpojumus līdzņemšanai un izmitināšanas pakalpojumus.

Plānots, ka notiks tikai kultūras pasākumi ar sēdvietām, proti, aizvien nenotiks tādi pasākumi, kuros nav sēdvietu, taču dievkalpojumi varēs notikt klātienē - "zaļajā režīmā".

Pēc Bērziņa paustā, šie pasākumi vēl nav pieņemti - par tiem vēl nav vienošanās starp ministrijām.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos

Sestdienas vakarā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos, apstiprināja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Sabiedrība Agresīvie autovadītāji Latvijā tiks sodīti ar dārgu apdrošināšanu (+VIDEO)

Ar huligānismu uz ceļa ir saskārušies lielais vairums Latvijas iedzīvotāju.

Sabiedrība Svētdien debesis pakāpeniski aizklās mākoņi

Nedēļas pēdējā dienā debesis virs Latvijas pakāpeniski aizklās mākoņi un kļūs par pāris grādiem vēsāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība KM: Saziņa latviešu valodā norisinās pēc būtības oficiālos gadījumos

Saziņa tikai vai pārsvarā latviešu valodā valstī pēc būtības norisinās oficiālos gadījumos - mācību iestādēs, valsts un pašvaldību iestādēs, darbā apspriežu un sanāksmju laikā, kā arī veselības aprūpes iestādēs, secināts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Lasiet arī

Sabiedrība Atcels prasību par sertifikāta nepieciešamību izglītības darbiniekiem

No 1.jūlija tiks atcelta izglītības nozarei noteiktā prasība par darbinieku vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta nepieciešamību, šodien, veicot grozījumus Ministru kabineta noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", lēma valdība.

Sabiedrība Tiesībsargam pērn visbiežāk sūdzējušies par valdības rīcību Covid-19 pandēmijā

Latvijas iedzīvotāji tiesībsargam pērn visbiežāk sūdzējušies par valdības rīcību Covid-19 pandēmijā - pērn Tiesībsarga birojs saņēma 28 rakstveida iesniegumus un 96 elektroniskās vēstules par šiem jautājumiem, otrdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē informēja tiesībsargs Juris Jansons.

Sabiedrība Sabiedriskajā transportā no 1.marta atceļ ietilpības ierobežojumus

Beidzoties valstī noteiktajai ārkārtējai situācijai, no otrdienas, 1.marta, vairs nebūs spēkā sabiedriskā transporta ietilpības ierobežojumi un atcelti braukšanas maksas atvieglojumu ierobežojumi pašvaldību sabiedriskā transporta maršrutos pilngadīgām personām bez vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji.

Pasaule Nīderlandē atcels lielāko daļu Covid-19 ierobežojumu

Nīderlandes varasiestādes plāno šodien vai rīt atcelt lielāko daļu Covid-19 ierobežojumu.