• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvija iebilst EK priekšlikumam būtiski ierobežot reņģu un brētliņu zveju jūrā

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 11:30, 20.10.2023


Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sēdē Latvija iebildīs Eiropas Komisijas (EK) priekšlikumam būtiski ierobežot reņģu un brētliņu zveju Baltijas jūrā un Rīgas līcī 2024.gadā, aģentūru LETA informēja Zemkopības ministrijā (ZM).



ZM skaidro, ka tā nepiekrīt EK plānam Baltijas jūras valstīm, tostarp Latvijai 2024.gadā būtiski samazināt vairāku zivju sugu zveju. Tostarp renģu nozvejas samazinājums Baltijas jūrā paredzēts 60% apmērā, reņģu nozvejai Rīgas jūras līcī - 20% apmērā, bet brētliņām - 23% apmērā, salīdzinot ar 2023.gadu.

Ministrija ieskatā šāds pārspīlēts un zinātnieku rekomendācijām neatbilstošs lēmums atstātu graujošu ietekmi uz Latvijas zvejniecību un zivju apstrādi, kura ir atkarīga no šiem zivju resursiem.

Tā vietā ZM pieprasa EK nesamazināt reņģu un brētliņu zvejas iespējas Latvijas zvejniekiem 2024.gadā vairāk nekā to prasa zivju krājumu stāvoklis, un aicina izmainīt sākotnējo priekšlikumu atbilstoši zinātniskajos ieteikumos dotajām labākajām pieļaujamajām zvejas iespējām, nodrošinot gan zivju krājumu saglabāšanu, gan zvejniecības turpmāko dzīvotspēju.

Sēde, kurā dalībvalstis lems par zvejas iespējām Baltijas jūrā 2024.gadā, nosakot pieļaujamo zvejas apjomu, notiks nākamnedēļ, 23.oktobrī un 24.oktobrī, Luksemburgā. Tajā piedalīsies zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Eksperts: aizkavēts maksājums par pakalpojumiem sabojās kredītvēsturi (+VIDEO)

Labākā pieeja ir ik dienu piekopot pārdomātus finanšu ieradumus.

Ekonomika Baltijā sākas viedo māju bums (+VIDEO)

Papildus var ietaupīt, modernizējot esošo elektrības instalāciju.

Ekonomika Atļauj "Latvijas Gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu

Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 3.35 eiro.

Ekonomika Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti

Rīgas pašvaldības šovasar izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā Joŗģa Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti, savukārt konkursu Vanšu tilta pārbūvei plānots izbeigt bez rezultāta un izsludināt jaunu iepirkumu.

Lasiet arī

Pasaule Vācija turpina atcelt Covid-19 ierobežojumus

Vācijai turpinot Covid-19 ierobežojumu atcelšanu, no trešdienas vairs nav vajadzīgi negatīvi koronavīrusa testi veselības iestāžu apmeklēšanai.

Sabiedrība Masku nēsāšanu sabiedriskajā transportā varētu atcelt no 15.maija

Satiksmes ministrija (SM) izstrādājusi grozījumus noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, kas paredz no 15.maija atcelt obligātu sejas masku nēsāšanu sabiedriskajā transportā, liecina informācija Tiesību aktu projektu publiskajā portālā.

Sabiedrība Atcels prasību par sertifikāta nepieciešamību izglītības darbiniekiem

No 1.jūlija tiks atcelta izglītības nozarei noteiktā prasība par darbinieku vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta nepieciešamību, šodien, veicot grozījumus Ministru kabineta noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", lēma valdība.

Sabiedrība Tiesībsargam pērn visbiežāk sūdzējušies par valdības rīcību Covid-19 pandēmijā

Latvijas iedzīvotāji tiesībsargam pērn visbiežāk sūdzējušies par valdības rīcību Covid-19 pandēmijā - pērn Tiesībsarga birojs saņēma 28 rakstveida iesniegumus un 96 elektroniskās vēstules par šiem jautājumiem, otrdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē informēja tiesībsargs Juris Jansons.