• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā ēkai Matīsa ielā iegruvuši pārsegumi

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:50, 14.04.2021


Naktī uz trešdienu Rīgā graustam Matīsa ielā 54 iegruvuši pārsegumi, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē. Bijusī dzīvojamā ēka ir klasificēta kā A kategorijas grausts un ir neapdzīvojama, līdz ar to neviens cilvēks notikušajā nav cietis. Notikuma vietā dežurē Rīgas pašvaldības policijas ekipāža. Ēkai piegulošā ielas daļa ir norobežota.


Foto: LETA

Rīgas domes Īpašuma departaments rīt, 15.aprīlī, sāks demontāžas darbus, izdevumus pēc tam piedzenot no īpašniekiem.

LETA jau ziņoja, ka šī gada 10.martā Rīgas dome izdeva lēmumu par būves sakārtošanu piespiedu kārtā, bet nekādi darbi no kopīpašnieku puses netika sākti.

Grausts Matīsa ielā 54 ir bijusī dzīvojamā ēka, garāžas un šķūņi. Īpašums pieder vairākiem kopīpašniekiem. 2016.gada aprīlī Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija būves klasificēja kā A kategorijas graustus un to īpašniekiem piemēroja paaugstināto nekustamā īpašuma nodokļa likmi.

Vizuālās apsekošanas laikā tika konstatēts, ka dzīvojamai ēkai nav jumta konstrukcijas, nav atjaunoti vai ir nojaukti dūmeņi un brandmūra daļa, kas var zaudēt savu konstruktīvo veidolu. Arī ēkas fasādi, kas vērsta pret Matīsa ielu, aizsedz tīkls, kas ir bojāts.

Ēkas sienās ir izdrupumi un saistvielu izskalojumi. Koka sienās ir trupe un logiem nav stiklojuma. Ēkas konstrukcijās aug krūmi un koki. Papildus konstatēts, ka ēka ir cietusi ugunsgrēkā, kura radītās sekas joprojām ir vizuāli novērojamas. Ēkas teritorijā atrodas sadzīves atkritumi un dažādi būvelementi.

Ēkas fasāde tieši robežojas ar Matīsa ielas gājēju ietvi, savukārt pārējās fasādes, kas vērstas pret iekšpagalmu un kaimiņu nekustamo īpašumu, ir brīvi pieejamas blakus esošo būvju iedzīvotājiem. Laikapstākļu ietekmē ir iespējama nenostiprināto ēkas būvelementu fragmentu nokrišana publiskajā ārtelpā, tādējādi radot apdraudējumu garāmgājējiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīga turpina darboties «sniega biļetes»

Rīgā šodien turpinās darboties "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedriskais transports autovadītājiem, aģentūru LETA informēja Rīgas domes pārstāvji.

Sabiedrība Rīgas pašvaldība izsludinājusi iepirkumu pieturvietu nojumju iegādei

Rīgas pašvaldība izsludinājusi iepirkumu sabiedriskā transporta pieturvietu nojumju iegādei pašvaldības vajadzībām.

Ekonomika Rīgā sāks uzstādīt pirmos jauna dizaina ielu tirdzniecības moduļus

Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centrs no 22.aprīļa līdz 28. aprīlim sāks uzstādīt pirmos jauna dizaina ielu tirdzniecības moduļus pašvaldības iekārtotajās ielu tirdzniecības vietās.

Ekonomika Izsludina 210 miljonus eiro vērto Rīgas ielu uzturēšanas konkursu

Izsludināts atklāts konkurss par Rīgas transporta būvju ikdienas uzturēšanu no 2024.gada līdz 2029.gadam. Iepirkuma pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz 14.maija plkst.10.