Rinkēvičs cer, ka ES līmenī kārtība Covid-19 "zaļajām pasēm" varētu tikt izstrādāta līdz vasaras vidum

Sabiedrība
LETA 23:46, 07.04.2021 1

Rīga, 7.apr., LETA. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) paudis cerību, ka Eiropas Savienības (ES) līmenī kārtība Covid-19 "zaļajām pasēm" varētu tikt izstrādāta līdz vasaras vidum. Rinkēvičs Latvijas Televīzij



Rīga, 7.apr., LETA. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) paudis cerību, ka Eiropas Savienības (ES) līmenī kārtība Covid-19 "zaļajām pasēm" varētu tikt izstrādāta līdz vasaras vidum.

Rinkēvičs Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" minēja, ka pašlaik ir izstrādāts regulas projekts. Latvijas pusē atbildīgā, kas jautājumā sniedz savu atzinumu, ir Veselības ministrija (VM).

Ārlietu ministrs skaidroja, ka "zaļās pases" nebūs ceļošanas dokuments, tas būs noteikts prasību kopums, un lēmums, ko no tā ņemt vērā, būs jāpieņem katrai valstij individuāli. 

"Es uzskatu, ka ir jābūt šādai sistēmai. Manuprāt, tai jābūt sinhronizētai ar Pasaules Veselības organizācijas sistēmu, jo nav šaubu, ka būs valstis, būs aviokompānijas, būs viesnīcas, kas prasīs vakcīnu vai negatīvu testu. Ja mēs gribam atgriezties kaut kādā normālā dzīvē - cilvēki grib ceļot un baudīt dzīvi -, tad šādu pasi vai regulējumu būtu jāievieš," teica ministrs.

Rinkēvičs atzīmēja, ka "zaļās pases" izveide varētu būt signāls ekonomikas atlabšanai un pandēmijā īpaši smagi cietušajām nozarēm, ka tās "var sākt atjēgties".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka lai atvieglotu iedzīvotāju pārvietošanos, ES līderi Eiropadomē 26.martā vienojušies turpināt darbu pie digitālā zaļā sertifikāta izstrādes.

VM kopā ar Nacionālo veselības dienestu (NVD) sākusi darbu pie zaļā sertifikāta ieviešanas, tomēr vienlaikus ministrija Eiropas Komisijas (EK) nosprausto mērķi - ieviest šo risinājumu līdz vasarai - uzskata par ambiciozu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība IeM: Ukrainas bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila

Šogad četros mēnešos Latvijā pār ārējo robežu ir ieceļojuši 6457 Ukrainas pilsoņi, un bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila, taču ievērojami mazāka nekā 2023.gadā, kad šajā pašā laika periodā ieceļoja 40 496 Ukrainas pilsoņi, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotā informācija.

Sabiedrība JV atsakās piedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) nolēmusi nepiedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā, aģentūru LETA informēja partijā.

Sabiedrība Uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu

Ir jārēķinās, ka uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu, jo, lai gan inflācija vairs būtiski neaug, izmaksu līmenis nav krities un konkurēt kļūst arvien grūtāk, intervijā aģentūrai LETA atzina konsultāciju kompānijas EY partneris, Stratēģijas un darījumu konsultāciju nodaļas vadītājs Baltijas valstīs Guntars Krols.

Sabiedrība Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara

Diennakts vidējai gaisa temperatūrai paaugstinoties virs +15 grādiem, Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Lasiet arī

Pasaule Armēnija un Azerbaidžāna vienojas par strīdīgajiem robežas posmiem

Armēnija un Azerbaidžāna panākušas vienošanos par strīdīgajiem robežas posmiem, kas ir solis ceļā uz attiecību normalizēšanu.

Pasaule Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais Slovākijas prezidents Peters Pellegrīni.

Ekonomika Saražotās elektroenerģijas daudzums četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5%

Saražotās elektroenerģijas daudzums šogad četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5% salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu, sasniedzot 3337 gigavatstundu (GWh), liecina pārvaldes sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus apskats.